Κακοκαιρία “Ετεοκλής”: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω θυελλωδών ανέμων

File Photo: Κόσμος κατεβαίνει από το πλοίο στο λιμάνι της Ραφήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, εντάσεως έως και 9 μποφόρ, που … έφερε η κακοκαιρία “Ετεοκλής”, σε όλη τη χώρα.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κανονικά θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το βράδυ τα δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα και Λαύριο ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Ρίο-Αντίρριο.

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών έκλεισε εκ νέου η ακτοπλοϊκή γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Πάντως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα στο λιμάνι του Πειραιά για τα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες, ενώ για Αργοσαρωνικό φεύγουν μόνο τα συμβατικά πλοία.

Παράλληλα, από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, από το απόγευμα οι άνεμοι αναμένεται να “κοπάσουν”, ωστόσο οι επιβάτες θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να επικοινωνούν με τα κατά τόπους πρακτορεία και λιμεναρχεία, προτού ταξιδέψουν.

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική αλλά πρόσκαιρη ενίσχυση κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο έως 9 και πιθανώς κατά τόπους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο έως 10 μποφόρ. Σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ και θα πνέουν από βόρειες έως δυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν γρήγορα από νοτιοδυτικούς σε βορειοδυτικούς και θα φτάνουν τα 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ είναι σε ισχύ. Περισσότερες πληροφορίες για την κακοκαιρία ΕΔΩ.

Hellas Journal

Ο Ετεοκλής έφτασε! Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, άνεμοι 10 μποφόρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: