Και παρανομούν και ζητούν τα ρέστα οι Τούρκοι: Μη αποδεκτές οι προϋποθέσεις Αναστασιάδη, λέει ο Οζερσάι

File Photo: Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ (Κ) με τον παράνομο ψευδο-“υπουργό Εξωτερικών” Κουντρέτ Οζερσάι (Α) στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Photo via Twitter, @tcsavunma




Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η προϋπόθεση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, θα πρέπει η Τουρκία να σταματήσει τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ο Κουντρέτ Οζερσάι.

  • Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο «υπεξ» μιλούσε σε σεμινάριο για τα ενεργειακά και το Κυπριακό στο «πανεπιστήμιο» Κερύνειας. «Δεν νομίζω ότι είτε η Τουρκία είτε εμείς θα δεχόμασταν μια τέτοια προϋπόθεση. Νομίζω ότι αυτό δεν είναι σωστό. Δεδομένου ότι η ε/κ πλευρά μπορεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας παράλληλα με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, πρέπει κι εμείς επίσης να συνεχίσουμε το έργο μας είτε υπάρχουν διαπραγματεύσεις είτε όχι. Διαφορετικά, δεν θα σημαίνει τίποτα περισσότερο από την αποδοχή των επιβολών», υποστήριξε ο κ. Οζερσάι.

Μιλώντας στο ίδιο σεμινάριο, ο «υπεξ» ανέφερε επίσης ότι οι Τ/κ έχουν καταφέρει πλέον να αποτελούν ένα παράγοντα στην περιοχή όσον αφορά το θέμα του φυσικού αερίου και αυτό – είπε – είναι πολύ σημαντικό. Η ένταση και η αντιπαράθεση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, πρόσθεσε, δεν πηγάζει μόνο από το φυσικό αέριο, αλλά πρόκειται για μια γεωστρατηγική, γεωπολιτική κα γεωοικονομική αντιπαράθεση.

Για το Κυπριακό, ο Κουντρέτ Οζερσάι επανέλαβε την θέση του για άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία λόγω του προβλήματος της θαλάσσιας δικαιοδοσίας, κατά την έκφρασή του, λέγοντας ότι η περιοχή αποτελεί δίοδο για την Τουρκία να αναπνέει και υπό αυτή την έννοια η ύπαρξη της «τδβκ» – όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – είναι πολύ πιο σημαντική για την Τουρκία. Αυτό που Τουρκία και ψευδοκράτος προσπαθούν να κάνουν στην περιοχή πρέπει να αναγνωσθεί σωστά, σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η Τουρκία θέλει να επιβάλει το δικό της «διεθνές δίκαιο», λέει ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: