“Υποδοχή” και χριστουγεννιάτικο “δώρο” από τα Mirage 2000-5 και τα F-16 Block 50 στους γείτονες

Mirage της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από το Αιγαίο. Πηγή: HAF




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ.
Προσπάθησαν και πάλι να κάνουν ότι καθημερινά, όμως οι κινήσεις τους είχαν γίνει αντιληπτές αρκετά λεπτά πριν παραβιάσουν το FIR Αθηνών.

Το τηλέφωνο χτύπησε στην Σκύρο, οι μηχανικοί και οι ιπτάμενοι επιφυλακής έτρεξαν στα Γαλλικά μαχητικά και σε πέντε λεπτά ήταν ήδη στον αέρα ώστε να “υποδεχτούν” τους “μουσαφιρέους”.

Κι’ επειδή τα δώρα είναι για να δίνονται απλόχερα- κάτι που συνηθίζει η Πολεμική Αεροπορία- ένα επιπλέον ζεύγος F-16 Block 50 από την Αγχίαλο απογειώθηκε για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.

Τα Ελληνικά γεράκια είχαν έναν σκοπό, εκτός της εκδίωξης των τουρκικών αεροσκαφών, να υπενθυμίσουν στους γείτονες οτι ακόμη και τις Άγιες ημέρες υπάρχουν πάντα σε ετοιμότητα οι φρουροί των συνόρων, έτοιμοι όπως απαιτείται να δώσουν σκληρή απάντηση σε οποιονδήποτε επιβουλέα.

Οι δυο αερομαχίες έγιναν κοντά στη Σάμο ανάμεσα σε Ελληνικά Mirage 2000-5 και σε τουρκικά F-16 και λίγο αργότερα, αφού πρώτα τα τουρκικά έφυγαν, Mirage και Ελληνικά πλέον F-16 επικεντρώθηκαν στην τετράδα των τουρκικών που έφτανε εντός FIR και εθνικού εναέριου χώρου από τον βόρειο τομέα, ανάμεσα από Λήμνο και Λέσβο.

Οι Τούρκοι διατηρούν την ένταση στο Αιγαίο και το επόμενο διάστημα εκτιμάται πως αυτή θ’ αυξηθεί κατακόρυφα. Οι απαντήσεις της Ελληνικής πλευράς ναι μεν είναι πολύ ψύχραιμες όπως αρμόζει σε επαγγελματίες πλην όμως ιδιαίτερα σκληρές και αποφασιστικές.

4367 είναι οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μέχρι τώρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ και 327 οι αερομαχίες, διότι κανείς δεν πρέπει να μένει παραπονεμένος…

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 26η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (3×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 7

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 4 (από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Τα ψέματα του Ταγίπ για τα υποβρύχια και ένας Ιανουάριος με κρύο αλλά ιδιαίτερα θερμός…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: