Η Βουλή των Ηνωμένων Πολιτειών ψήφισε υπέρ της παραπομπής του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Η στιγμή κατά την οποία οι Δημοκρατικοί “πιάνουν” τον μαγικό αριθμό των 216 ψήφων. Φωτογραφία via CNN




Οι Δημοκρατικοί “έπιασαν” τον μαγικό αριθμό (216) στις 8.22 μ.μ. (τοπική ώρα) που απαιτείται για την παραπομπή του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ. Έτσι η παραπομπή του σε δίκη στη Γερουσία είναι πλέον ένα γεγονός.

Είναι ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας που παραπέμπεται. 230 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του κ. Τραμπ, 197 ψήφισαν εναντίον. Δύο Δημοκρατικοί βουλευτές ψήφισαν εναντίον της παραπομπής, ένας δήλωσε παρόν, και ένας δεν ψήφισε.

Η Βουλή ενέκρινε την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ σε δίκη στη Γερουσία για κατάχρηση εξουσίας, επειδή πίεσε την Ουκρανία να διενεργήσει έρευνα σε βάρος πολιτικού του αντιπάλου, του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν. Επίσης παραπέμφθηκε για παρακώλυση του έργου του Κογκρέσου.

Περισσότερα σε λίγο

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας δήλωσε σήμερα ότι θα ήθελε οποιαδήποτε δίκη με το αίτημα της καθαίρεσης διεξαχθεί στη Γερουσία να είναι σύντομης διάρκειας και χωρίς την κατάθεση νέων μαρτύρων.

“Όταν φθάσει εδώ, ο στόχος μου είναι να διεξαχθεί όσο το δυνατόν συντομότερα” είπε ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ σε δημοσιογράφους.

“Δεν θα υποστηρίξω το ενδεχόμενο να κληθούν μάρτυρες από τον πρόεδρο. Δεν θα υποστηρίξω το ενδεχόμενο να κληθούν μάρτυρες από τον (ηγέτη των Δημοκρατικών) γερουσιαστή Σούμερ”.

Πληροφορίες από το Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

O Ιησούς είχε πιο δίκαιη δίκη από τον Ντόναλντ Τραμπ είπε Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: