Η Βόρεια Κορέα ΔΕΝ εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο: Η συγγνώμη του τηλεοπτικού δικτύου NHK

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK ζήτησε συγγνώμη μετά την κατά λάθος μετάδοση της (ψευδούς) είδησης ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο




Το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη σήμερα διότι μετέδωσε κατά λάθος την πληροφορία ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο που έπεσε στη θάλασσα, στα ανοικτά του νησιού Χοκάιντο.

Το NHK, που επικρίνεται συχνά το τελευταίο διάστημα από πολλούς που κρίνουν πως έχει μετατραπεί σε φερέφωνο της κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε, ανέφερε ως επείγουσα είδηση πως εκτοξεύθηκε πύραυλος και ότι κατά εκτιμήσεις έπεσε στη θάλασσα.

Η είδηση αυτή είχε συνταχθεί «για λόγους εκπαίδευσης» του προσωπικού, δεν αποτελούσε γεγονός, παραδέχθηκε το δίκτυο σε ανακοίνωσή του.

Η μετάδοση της λαθεμένης είδησης καταγράφηκε την ώρα που οι ένοπλες δυνάμεις στην Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα, στις ΗΠΑ και αλλού βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από την Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα έχει δώσει προθεσμία στις ΗΠΑ ως τα τέλη του έτους για να αλλάξουν την «εχθρική» πολιτική τους και να δεχθούν να συζητήσουν τη σταδιακή άρση των κυρώσεων για να ξαναρχίσουν οι διμερείς διαπραγματεύσεις για τον πυρηνικό αφοπλισμό της, απειλώντας ότι θα στείλει ένα «χριστουγεννιάτικο δώρο» στην Ουάσινγκτον εάν δεν ικανοποιήσει αυτό το αίτημά της.

Πληροφορίες από το dpa μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τόκιο, Japan

Πρώτος ο Νετανιάχου: Ανακοίνωσε τη νίκη του στην εσωκομματική ψηφοφορία του Λικούντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: