Η Τουρκία προκαλεί ύπουλα την Αθήνα για να αντιδράσει: Στόχος της είναι πάντα η Κρήτη!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, παρέστησαν στην τελετή ονοματοδοσίας και εντάξεως στο Πολεμικό Ναυτικό του πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ-1», στο Ναυσταθμο Σαλαμίνος. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ /STR




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ. Σ.

Ο διπλωματικός μαραθώνιος συνεχίζεται και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μολι ξημερώσει η Δευτέρα, ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι με πολλές επαφές στην προσπάθεια διεθνοποίησης του θέματος της παράνομης συμφωνίας Τουρκίας και Λιβύης, που εξαφανίζει Ελληνικά νησιά.

Την ίδια στιγμή σε ανώτατο επίπεδο, οι Ένοππλες Δυνάμεις έχουν ενημερώσει πλήρως την πολιτική ηγεσία του τόπου, όχι μόνο για τις τουρκικές κινήσεις αλλά και για τις πληροφορίες που υπάρχουν και αφορούν την “επόμενη μέρα” της παράνομης αυτής συμφωνίας.

  • Εν πλω ότι απαιτείται…

Οι Επιτελείς φέρονται να έχουν επισημάνει ότι η προώθηση μονάδων επιφάνειας σε καίρια σημεία της νησιωτικής Ελλάδας επιβάλλεται ως μέτρο όχι μόνο αποτροπής αλλά και πρόληψης. Και οι προτάσεις αυτές είναι πέραν των πλοίων που βρίσκονται 365 ημέρες στο Ανατολικό Αιγαίο.

Αυτά άλλωστε αποτελούν το πρώτο μέτρο ανάσχεσης εφόσον προσπαθήσει ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας συνοδεία πολεμικών να περάσει σε Ελληνικά νερά. Στη συνέχεια μόνο μεγάλο πλοίο θα μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια πρόκληση. Φρεγάτα και υποβρύχιο, με το δεύτερο -που είναι ένας ιδιαίτερος άσσος για την Ελλάδα- να μην έχει φύγει καιρό τώρα από το νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

  • Το να πρέπει να καλύψει μια φρεγάτα εκατοντάδες ναυτικά μίλια από το ναύσταθμο για να μεταβεί για παράδειγμα στην θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου ή και νοτιότερα, απαιτούνται αρκετές ώρες. Και είναι προτιμότερο κάποιες από τις βασικές μονάδες επιφάνειας να βρίσκοται σε αυξημένη επιφυλακή, παρά να βρεθούν οι ΕΔ προ εκπλήξεων, επισημαίνουν πηγές του επιτελείου.

Ακόμη και στο ναύσταθμο Κρήτης να είναι δεμένο ένα Ελληνικό πλοίο, η απόσταση που πρέπει να διανύσει απ’ εκεί έως τα νότια σημεία που περιλαμβάνει η παράνομη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη (γιατί εκεί θα στείλει ερευνητικό η γείτονα) δεν είναι μικρή.

Στα κέντρα επιχειρήσεων δεν είναι λίγα τα “μάτια” και “τα αυτιά” που καταγράφουν τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.  Παρατηρούν επιπλέον τις παράνομες navtex που εκδίδονται από τους υδρογραφικούς σταθμούς της Τουρκίας. Άλλωστε κάπως έτσι θ’ ανακοινωθεί επίσημα μια πρόθεση για ερευνητική προκλητική προσπάθεια και εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ήδη οι προθέσεις έχουν γίνει γνωστές από τον Τούρκο Πρόεδρο κι από τον υπουργό ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

  • Δεν θα πάρουν πληροφορίες από εμάς μόνο απαντήσεις…

Στο Ελληνικό Επιτελείο έχουν διαβάσει πολύ καλά τις στρατιωτικές κινησεις της Τουρκίας, που θέλει να προκαλεί, μετρώντας τις αντιδράσεις της χώρας μας. Και αυτό γίνεται όπως εξηγούν ανώτατες πηγές, επειδή πάρα τις διαρκείς προσπάθειες της Τουρκίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανοίγουν τα “τακτικά χαρτιά” τους με συνέπεια κανείς να μην έχει την πληροφορία που θα ήθελε να πάρει από την Αθήνα.

Ακόμη και οι ηχηρές απαντήσεις της βδομάδας που πέρασε με ένα διαρκές κυνήγι μαχητικών της Τουρκίας και την απογείωση σαράντα “μπλε φτερών” , λένε επιτελείς της ΠΑ, ότι εντάσσονται σ’ ένα απολύτως λογικό πλαίσιο.

“Οφείλουμε να στέλνουμε κατά διαστήματα τα απαραίτητα μηνύματα, χωρίς να υπάρχει φθορά διαρκείας” έλεγε πηγή από την Αεροπορία.

  • Πληροφορίες λένε ότι έρχονται νέες ασκήσεις και κλείδωμα μεγάλων θαλάσσιων περιοχών από την χώρα μας ως ένα ακόμη μήνυμα κυριαρχίας στο Αρχιπέλαγος. Μάλιστα απ’ ότι όλα δείχνουν οι γιορτές που φτάνουν, θα γίνουν με επιφυλακή και ετοιμότητες για ότι απαιτείται.
  • Πάντως δεν είναι λίγοι όσοι σημειώνουν πως η γείτονα θα θελήσει να μετρήσει αρχικά τα αντανακλαστικά και κυρίως την αποφασιστικότητα των Ελληνικών Ένόπλων Δυνάμεων, αλλά έως εκεί.

Κυρίως απ’ την στιγμή που οι ετοιμότητες, οι απαντήσεις, και η προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας θα φανερώνουν το πνεύμα και τις διαταγές που έχουν ληφθεί από την πολιτεία, όπως ακούστηκαν πριν λίγες ημέρες από τον πρωθυπουργό που θέλησε να στείλει το απαραίτητο μήνυμα στη γείτονα…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Οι πληροφορίες των UAV: «Μαχαίρι» για τις παράνομες οδούς της Άγκυρας, όπως τα όπλα στη Λιβύη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: