Η Μόσχα μπορεί να ολοκληρώσει την κατασκευή του Nord Stream 2, απαντά ο Πούτιν στις κυρώσεις ΗΠΑ

File Photo: Ο Πούτιν μίλησε για το σκάφος σε συγκέντρωση Ρώσων επιχειρηματιών αργά χθες βράδυ, σύμφωνα με την Kommersant. EPA, ALEXANDER NEMENOV,POOL, POOL




Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία διαθέτει «σκάφος τοποθέτησης σωλήνων» ικανό να ολοκληρώσει την κατασκευή του Nord Stream 2, του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου στη Γερμανία, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ουάσινγκτον.

Ο Πούτιν μίλησε για το σκάφος σε συγκέντρωση Ρώσων επιχειρηματιών αργά χθες βράδυ, σύμφωνα με την Kommersant. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, ότι η ολοκλήρωση του έργου θα «παραταθεί» για αρκετούς μήνες λόγω των κυρώσεων.

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε κυρώσεις την περασμένη εβδομάδα στον αγωγό Nord Stream 2, ο οποίος έχει σχεδιαστεί από τη Μόσχα με στόχο να παρακαμφθεί η Ουκρανία και να αυξηθούν οι ποσότητες αερίου που μεταφέρονται μέσω της Βαλτικής Θάλασσας στη Γερμανία, τον μεγαλύτερο πελάτη του ρωσικού ενεργειακού τομέα.

Με πληροφορίες από Reuters, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Τουλάχιστον 16 νεκρούς άφησε πίσω του ο τυφώνας Φανφόν: Καταστροφές και πλημμύρες [video, photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: