Η κυβέρνηση οφείλει να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες, δήλωσε ο M.Μαυρίδης

File photo via Pixabay.com




Η κυβέρνηση οφείλει να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες όσο το δυνατόν περισσότερο, δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μάριος Μαυρίδης, προειδοποιώντας ότι αν δεν δράσουμε έγκαιρα θα έχουμε προβλήματα.Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020, ο κ. Μαυρίδης απάντησε στο ΑΚΕΛ ότι δεν θα ήταν δυνατόν να μην αποκόπτεται το 12% από την σύνταξη των χαμηλοσυνταξιούχων γιατί εκτός του ότι παραβιάζεται η αρχή της ισότητας, «δεν θα υπάρχουν χρήματα για τους επόμενους».

Εκτός, είπε, αν θέλετε να αυξήσουμε τις εισφορές και εκτός αν θέλετε να πληρώνουμε χαμηλότερες συντάξεις αργότερα. Κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει, πρόσθεσε, γιατί όπως είναι το σύστημα σήμερα, οι συντάξεις είναι ήδη χαμηλές.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μαυρίδης και στη διάσωση των τραπεζών, σημειώνοντας ότι «δεν είναι τις τράπεζες που έσωσε το κράτος αλλά τους καταθέτες».

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι τράπεζες είναι οι καταθέσεις του κόσμου», είπε, προσθέτοντας ότι σε όλες τις περιπτώσεις που παρενέβη το κράτος, περιλαμβανομένης και της προηγούμενης κυβέρνησης, ήταν για να σώσουν τις καταθέσεις του κόσμου.

Αναφερόμενος στα δημόσια οικονομικά ο κ. Μαυρίδης είπε ότι «δεν είναι όλα ρόδινα. Όπως αυξάνονται τα έσοδα, αυξάνονται και οι δαπάνες, είπε. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα έσοδα δεν θα αυξάνονται με τους ίδιους ρυθμούς, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, και ότι οι δαπάνες της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά ανελαστικές, διαβλέπω προβλήματα στα δημόσια οικονομικά τα επόμενα δύο χρόνια».

Η κυβέρνηση, ανέφερε ο Βουλευτής ΔΗΣΥ, «οφείλει να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες όσο το δυνατόν περισσότερο». Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, οφείλει να χρησιμοποιήσει τα όποια πλεονάσματα για τη μείωση του δημόσιου χρέους και μόνον, για να μειώσει το βάρος που εμείς έχουμε εναποθέσει στους ώμους της επόμενης γενιάς”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το δημόσιο χρέος δεν αυξήθηκε μόνο του, εμείς το αυξήσαμε με αλόγιστες και υπερβολικές δαπάνες, οι οποίες ήταν πάντα ψηλότερες από τα έσοδα». Αν δεν δράσουμε έγκαιρα, είπε, «και αν δεν συγκρατήσουμε τις δαπάνες, θα έχουμε προβλήματα».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΜΚ, 

Λευκωσία, Κύπρος

Εντυπωσιακή επίδειξη από τους καταδρομείς: Με την ελληνική και κυπριακή σημαία ψηλά [videos, photo gallery]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: