Η εισβολή της Tesla στην Κίνα: Παραδόθηκαν τα πρώτα 15 ηλεκτροκίνητα made in China [videos]

Ενα από τα 15 πρώτα ηλεκτροκίνητα Tesla model 3 που παραδόθηκαν από το γιγάντιο εργοστάσιο της Σαγκάης. Photo via Twitter@TeslaChina




H εταιρεία Tesla παρέδωσε τα πρώτα αυτοκίνητά της made in China, κάνοντας ένα ιστορικό βήμα στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων. 

Σήμερα παραδόθηκαν 15 αυτοκίνητα Tesla Model 3 από το λεγόμενο “μεγα – εργοστάσιο” της εταιρείας κοντά στην Σαγκάη.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ελον Μασκ, αποσκοπεί στην κατάκτηση σημαντικού μεριδίου στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου. Τα αυτοκίνητα από το εργοστάσιο αυτό δεν προορίζονται για εξαγωγές στις ΗΠΑ.

Εντυπωσιακή είναι η κίνηση Μασκ να προχωρήσει στην δημιουργία του τεράστιου εργοστασίου στη Σαγκάη την ώρα που λόγω εμπορικού πολέμου ΗΠΑ -Κίνας άλλες αμερικανικές εταιρείες συρρίκνωσαν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους εκεί.

Στην διάρκεια ειδικής τελετής στο δισεκατομμυρίων δολαρίων εργοστάσιο στη Σαγκάη, 15 υπάλληλοι της Tesla παρέλαβαν τα αυτοκίνητα που είχαν αγοράσει.

Αυτό σημαίνει πως τα πρώτα αυτοκίνητα παραδόθηκαν λιγότερο από ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου.

Η Tesla είχε δηλώνει βέβαια ότι σχεδιάζει να παραδώσει τα πρώτα αυτοκίνητα πριν την έναρξη του Νέου Σεληνιακού Ετους, την 25η Ιανουαρίου, ενώ τώρα ανακοίνωσε πως θα επιταχύνει την παράδοση αυτοκινήτων από το 2020.

Με πληροφορίες από BBC

Καταδικάστηκε ο Κινέζος ερευνητής που δημιούργησε τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα βρέφη

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: