Η ισχύς του Πολεμικού Ναυτικού φάνηκε στην άσκηση “Νηρηίς 19” στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Από την άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2019». Πηγή φωτογραφίας Γενικό Επιτελείο Ναυτικού
Από 22 έως 29 Νοεμβρίου 2019, διεξήχθη η άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2019», με δραστηριότητες εν όρμω, στη Ναυτική Βάση Σούδας, και εν πλώ, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κρητικού, Μυρτώου και Νοτίου Αιγαίου Πελάγους.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2019» είναι πολυεθνική άσκηση τύπου INVITEX (Invitation Exercise) που σχεδιάσθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό με σκοπό την εξάσκηση σε διαδικασίες τόσο επί των κλασικών μορφών πολέμου όσο και επί των σύγχρονων μορφών απειλών, σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας.

Από την άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2019». Πηγή φωτογραφίας Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Από ελληνικής πλευράς, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με τρείς (3) φρεγάτες και οργανικά ελικόπτερα, δύο (2) υποβρύχια, δύο (2) πυραυλακάτους, ένα (1) πετρελαιοφόρο, ένα (1) ναρκοθηρευτικό και Υποβρύχιους Καταστροφείς με Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου της ΔΥΚ, καθώς και μέσα και προσωπικό της ΠΑ και του ΛΣ/ΕΛΑΚΤ.

Επιπρόσθετα, στην εν λόγω άσκηση εκτός από την Ελλάδα συμμετείχαν προσωπικό και μονάδες από την Ισπανία, το Ισραήλ, την Ιταλία και τον Καναδά, επιτελείς από τη Βουλγαρία και το Κατάρ, καθώς και μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2) και της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG-2).

Πηγή: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

 

Σε δημόσια διαβούλευση ο εκσυγχρονισμός των F-16, υποστήριξη Mirage-2000/5 και υποβρύχια

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required