Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αποφάσισε να κάνει Χριστούγεννα και διακοπές πριν καταρρεύσει…

File photo: Η ανθρωπότητα απέδειξε πως όταν θέλει μπορεί να αντιδράσει άμεσα σε μεγάλες κρίσεις, λέει η Τούνμπεργκ. EPA/Tino Romano




Ακόμη και για την ακούραστη 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ υπάρχουν όρια. Κι απ’ ό,τι φαίνεται τα έφτασε, αφού δηλώνει πως χρειάζεται επειγόντως διακοπές. Η Γκρέτα διασχίζει τον πλανήτη με αυτοκίνητο, τρένο, καράβι, αλλά ποτέ με αεροπλάνο, για να βρίσκεται όπου το επιβάλλει η “ατζέντα” της εκστρατείας της κατά της κλιματικής αλλαγής.

Μόλις λίγες μέρες αφότου αναδείχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς 2019 από το περιοδικό ΤΙΜΕ, η 16χρονη Σουηδή βρέθηκε στο βορρά της Ιταλίας, στο Τορίνο, χθες Παρασκευή, όπου πήρε μέρος σε μεγάλη διαδήλωση για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα.

Στο Τορίνο έφτασε με τρένο από τη Μαδρίτη όπου είχε παραστεί στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα. Στη Μαδρίτη έφτασε με καταμαράν από τις ΗΠΑ όπου μετείχε επί μήνες σε εκδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή.

Τώρα χρειάζεται λίγο φρένο.. “Θα πάω σπίτι για τα Χριστούγεννα κι έπειτα θα κάνω λίγες διακοπές επειδή πρέπει να ξεκουραστώ” είπε ευρισκόμενη στο Τορίνο. “Διαφορετικά δεν μπορώ να το κάνω αυτό συνέχεια”…

“Το 2019 σχεδόν τελείωσε. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το 2020 είναι χρονιά δράσης” έσπευσε ωστόσο να προσθέσει. “Θα ασκήσουμε πίεση σ’ αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία… για να είμαστε βέβαιοι ότι θα δράσουν και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους”, κατέληξε.

HJ με πληροφορίες από Reuters

Τορίνο, Ιταλία

Ανησυχία για επικίνδυνα υλικά σε καλλιτεχνική εγκατάσταση στην Εβδομάδα Τέχνης στο Μαϊάμι

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: