Η Γερουσία “να διορθώσει” το λάθος της παραπομπής του προέδρου είπε ο Μιτς ΜακΚόνελ

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ. EPA, SHAWN THEW




Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ αποδοκίμασε με τον εντονότερο τρόπο το κατηγορητήριο σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη στο Κογκρέσο, εκτιμώντας ότι πλέον επαφίεται στους γερουσιαστές «να διορθώσουν» αυτό το λάθος.

Ο ΜακΚόνελ τόνισε ότι οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων διεξήγαγαν «την πιο βεβιασμένη, τη λιγότερο ολοκληρωμένη και την πιο άδικη έρευνα στη σύγχρονη ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών». «Πρόκειται μακράν για τις πιο ανεπαρκείς βάσεις για παραπομπή που έχουν ψηφιστεί ποτέ. Μια πολιτική φράξια στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπέκυψε στο κομματικό μίσος», είπε.

Ο Τραμπ παραπέμφθηκε την Τετάρτη να δικαστεί από τη Γερουσία για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση των εργασιών του Κογκρέσου. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απαλλαγεί, δεδομένου ότι η Γερουσία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

«Η Γερουσία πρέπει να το διορθώσει αυτό», συνέχισε ο ΜακΚόνελ, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ «συνταγματικώς ανακόλουθες». «Το καθήκον της Γερουσίας είναι ξεκάθαρο. Όταν έρθει η ώρα, πρέπει να το εκπληρώσει», πρόσθεσε ο γερουσιαστής από το Κεντάκι.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ, κατηγόρησε τον ΜακΚόνελ ότι τους εμποδίζει να καλέσουν τους μάρτυρες που επιθυμούν για να καταθέσουν. «Ο ΜακΚόνελ προετοιμάζει την πιο βεβιασμένη, τη λιγότερο ολοκληρωμένη και την πιο άδικη διαδικασία καθαίρεσης στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ», αντιγύρισε.

Ο Σούμερ υπενθύμισε ότι οι μάρτυρες που ζητά να κληθούν είναι υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, διορισμένα από τον ίδιο τον Τραμπ. «Δεν είναι Δημοκρατικοί», τόνισε. «Δεν γνωρίζουμε αν οι μαρτυρίες τους θα αθώωναν ή θα ενοχοποιούσαν τον πρόεδρο, όμως πρέπει να ακουστούν», επέμεινε ο γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το MSNBC ο ΜακΚόνελ και ο Σούμερ πρόκειται να συναντηθούν αργότερα σήμερα για να συζητήσουν τη διαδικασία της δίκης στη Γερουσία.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Ανταλλαγή tweet μεταξύ Τραμπ και Πελόζι: Μίσος και ζήλια ο ένας, πρόεδρος ταραξίας η άλλη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: