Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




H συζήτηση για το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και οι τοποθετήσεις Αθήνας – Λευκωσίας, η απόφαση για την υπόθεση θανάτου της Πετράνα Νικόλοβα και οι δηλώσεις από πλευράς Ισραήλ για ανάπτυξη του ‘Αφροδίτη’ είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Προβάλλονται ακόμη η έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, οι εξετάσεις τετραμήνων, οι ανακοινώσεις της Στατιστικής για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και η αλλαγή δικηγόρων στην ΑΗΚ ύστερα από 65 χρόνια.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Ενώπιον νέων ευρωκυρώσεων η Τουρκία» αναφέρει πως η Ελλάδα ζήτησε από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ρητή καταδίκη των μνημονίων Τουρκίας – Λιβύης. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΒΕ ζητά μέτρα για το κρατικό μισθολόγιο και μη επιστροφή των αποκοπών στους δημοσίους υπαλλήλους. Η «Α» αναφέρει αλλού πως η Στατιστική Υπηρεσία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

«Κράτος που γαβγίζει ρεζίλι των σκυλιών» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» αναφέροντας ότι έριξαν για δεύτερη φορά την Petrana στα δόντια των Rottweiler και ότι ενώ βρέθηκε αίμα της γυναίκας στο κλουβί του σκύλου, το δικαστήριο δεν μπόρεσε να διαπιστώσει πως μεταφέρθηκε. Αλλού αναφέρει ότι ήταν `ευκολάκι` το πρώτο τεστ στις εξετάσεις τετραμήνων. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στην τοποθέτηση του Ισραήλ για την ανάπτυξη του τεμαχίου «Αφροδίτη» και τις απαντήσεις της Λευκωσίας.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Σπρώχνει στα άκρα η Άγκυρα» και γράφει ότι θα τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης και ότι συζητήθηκε σε επικοινωνία του ΠτΔ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αλλού αναφέρει ότι αλλάζει δικηγόρους η ΑΗΚ ύστερα από 65 χρόνια και αυτοί επιλέγηκαν με κλήρωση. Ο «Φ» υπενθυμίζει ακόμη ότι από το 2016 αποκάλυπτε τα σκάνδαλα με τις ΑΠΕ.

«Με τα λόγια κτίζουν ανώγια και κατώγια» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει πως προκύπτει τεράστιο θέμα για την ενεργειακή πολιτική της Κυβέρνησης αφού δεν προχώρησε σε συμφωνία συνεκμετάλλευσης με το Ισραήλ. Αλλού αναφέρεται στις περιπολίες Αστυνομίας και ΕΦ στην Πράσινη Γραμμή στο πλαίσιο μέτρων για πάταξη της παράνομης μετανάστευσης. Η «Χ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται σε προειδοποιήσεις της εταιρείας «Ζήνων» για καθήλωση των λεωφορείων αν δεν καλυφθεί έλλειμμα 250 χιλιάδων ευρώ.

«Aνησυχία για το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ και αναφέρεται στην τοποθέτηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το μνημόνιο. Αλλού αναφέρεται στις εξετάσεις τετραμήνων και γράφει ότι όλα κύλησαν ομαλά. Επίσης η εφημερίδα γράφει για την έναρξη της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό στη Βουλή.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία / Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: