Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Ποικίλα θέματα προβάλλουν οι εφημερίδες σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους. Μεταξύ άλλων αναφορά γίνεται στις διεργασίες για ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ, στις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, στο νέο εργατικό ατύχημα στο Βασιλικό, στο σχέδιο Εστία καθώς και στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών χαπιών στην Αυστραλία, τα οποία μεταφέρθηκαν μέσω Κύπρου.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ναι, είμαστε κοντά σε συμφωνία» και αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις ΟΑΥ και ΠΑΣΙΝ για ένταξή τους στο ΓεΣΥ. Αλλού γράφει για πολεμικές προετοιμασίες της Τουρκίας στα κατεχόμενα και προβάλλει δηλώσεις Τ/κ, μεταξύ αυτών και των οργανωμένων δασκάλων, για στρατιωτικοποίηση της κατεχόμενης Κύπρου από την Άγκυρα. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ αναφέρεται στο δεύτερο θανατηφόρο εργατικό στο Βασιλικό με θύμα τον 56χρονο Αντη Ευαγγέλου.

«Γύρισαν την πλάτη στο σχέδιο Εστία» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι είναι περιορισμένη η συμμετοχή στο σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και ότι οι περισσότεροι επιλέξιμοι δανειολήπτες δεν είναι βιώσιμοι. Αλλού γράφει ότι μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών χαπιών κατάσχεσαν οι αυστραλιανές αρχές σε φουκούδες που ταξίδεψαν μέσω Κύπρου. Ο «Π» αναφέρει σε άλλο του δημοσίευμα για τις έρευνες σε εξέλιξη στην Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση του 16χρονου Στυλιανού και των ελλειπόντων προσώπων.

Κάτω από τον τίτλο «Κόβει τον αέρα του Ερντογάν» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι το Ισραήλ δίνει διαβεβαιώσεις προς τη Λευκωσία ότι δεν συζητά αγωγό προς Τουρκία. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως υπογράφουν μνημόνιο συναντίληψης την Παρασκευή ΟΑΥ και ιδιωτικά νοσηλευτήρια αφού κατέληξαν στους όρους για ένταξη στο ΓεΣΥ. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει στοιχεία για τους νεκρούς στην άσφαλτο με τον αριθμό από το 2008 να φτάνει τους 645.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Άλλη μια ζωή χάθηκε στο μεροκάματο» και γράφει για το νέο εργατικό στο Βασιλικό με θύμα εργάτη που κτυπήθηκε από άγκιστρο γερανού. Αλλού αναφέρεται στις νέες προειδοποιήσεις της ΠΑΣΥΚΙ για τα δημόσια νοσηλευτήρια και την φυγή γιατρών και ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα οικονομικά κίνητρα. Η «Χ» αναφέρεται αλλού στις επαφές των αγροτικών οργανώσεων με κόμματα για διάσωση του χαλλουμιού.

«Ναρκωτικά στάληκαν στην Αυστραλία σε φουκούδες» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγγλωσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην κατάσχεση της μεγάλης ποσότητας χαπιών από την Αυστραλία τα οποία ήταν τοποθετημένα σε φουκούδες και ταξίδεψαν μέσω Κύπρου. Αλλού αναφέρεται στο δεύτερο θανατηφόρο εργατικό σε 24 ώρες, στο Βασιλικό. Επίσης η εφημερίδα γράφει για το πρόστιμο 1,000 ευρώ στον ιδιοκτήτη σκύλων στην Πάφο, στην υπόθεση της Πετράνα Μίλκοβα.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Έβαλαν στο μάτι λογιστές και δικηγόρους» και γράφει ότι η Moneyval εισηγείται εποπτεία των δύο επαγγελματικών ομάδων και δίνει τα εύσημα στις τράπεζες, σε προσχέδιο έκθεσης που αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλη Ιανουαρίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι πλέον υποχρεωτικές οι αποδείξεις και στη Γερμανία σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Η «Κ» γράφει ακόμη πως το «Αφροδίτη» δοκιμάζει τις αντοχές με το Ισραήλ αφού παραμένει η εκκρεμότητα στις διαβουλεύσεις για συμφωνία στο κοίτασμα με σφήνα την Τουρκία.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία / Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: