Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η έγκριση με σταυρώματα κονδυλίων, του κρατικού προϋπολογισμού, οι συζητήσεις και οι απεργίες στο ΓεΣΥ, είναι τα κύρια θέματα στις εφημερίδες σήμερα, όπως και η στάση της ΕΕ έναντι της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης για την ΑΟΖ.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Καθαρές κουβέντες» γράφει ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε καθαρή τοποθέτηση της ΕΕ στο θέμα του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης και οι Ευρωπαίοι ηγέτες μίλησαν καθαρά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός εγκρίθηκε από την Βουλή, αλλά με σταυρώματα. Αλλού αναφέρεται σε δημοσκόπηση στα κατεχόμενα για τις «προεδρικές εκλογές» η οποία δείχνει πρώτο τον Μουσταφά Ακιντζί και δεύτερο τον Ερσίν Τατάρ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Διορθωτικές κινήσεις για εξορθολογισμό ΓεΣΥ» γράφει για πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων που θέλουν αλλαγές – τομές ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος. Αλλού αναφέρεται σε επιστολή της Επιτρόπου Διοικήσεως προς τον Γενικό Ελεγκτή ότι διαπράττει ποινικό αδίκημα παρεμβαίνοντας σε έρευνα που διεξάγεται. Σε άλλο θέμα γράφει για πράσινο με σταυρώματα στον προϋπολογισμό του 2020 ενώ με αντιπολιτευτική διάθεση ο ΔΗΣΥ σεκόνταρε τροπολογίες.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Ξανά μπουρλότο στην υγεία» γράφει για απεργίες γιατρών και νοσοκόμων αλλά και για τα κοινοβουλευτικά κόμματα που ανεβάζουν τους τόνους για το ΓεΣΥ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο Προεδρικό θα πέσουν οι υπογραφές με τους Κινέζους για τερματικό LNG αφού έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και οι τροποποιήσεις από την Νομική Υπηρεσία για να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της Δημοκρατίας. Αλλού φιλοξενεί δηλώσεις της μητέρας του μικρού Αντώνη που ολοκλήρωσε την θεραπεία στην Βοστώνη και επέστρεψε στην Κύπρο.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Εκαναν πλάτες και πάλι στους εργοδότες» αναφέρει ότι ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και ΕΛΑΜ απέκοψαν στη Βουλή τα κονδύλια για την σύσταση της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων για την αδήλωτη εργασία. Αλλού γράφει για δισεκατομμύρια κόκκινα δάνεια εκτός τραπεζών στις Εταιρείες Εξαγοράς Πιστώσεων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ενσωμάτωση των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες που επιδιώκει η Υπάτη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες.

Η αγλλόφωνη “Cyprus Mail” με τίτλο Πέρασε ο προϋπολογισμός με σταυρώματα» γράφει ότι παρακρατήθηκαν από την Βουλή χρήματα για το πρόγραμμα Εστία και τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς. Αλλού γράφει ότι το αεροδρόμιο της Πάφου έφτασε τα 3 εκ επιβάτες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η ακτιβίστρια Γκρέτα Θάνμπεργκ κατηγορεί τους ηγέτες του κόσμου ότι δεν κάνουν τίποτα στην πραγματικότητα για την κλιματική αλλαγή παρά «δημιουργικό PR».

ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου
Λευκωσία / Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: