Η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία απειλούνται με νέα συρρίκνωση, εδαφικά και θαλάσσια…

Το Αιγαίο Πέλαγος θα είναι πάντα ο μεγάλος στόχος της Τουρκίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δεν είναι μόνο ο τουρκικός επεκτατισμός και η αρπακτική τακτική της Άγκυρας. Δεν είναι μόνο που η Τουρκία, λόγω στρατιωτικής ισχύος και οικονομικών μεγεθών, βρίσκει στήριξη ή ανοχή από συμμάχους και υπερδυνάμεις.

  • Δεν είναι μόνο η επανειλημμένη επιβεβαίωση ότι όσο διαλλακτικότερες και συμβιβαζόμενες εμφανίζονται η Αθήνα και η Λευκωσία, τόσο περισσότερο η Τουρκία αποθρασύνεται.

Είναι και που ο Ελληνισμός επιμένει για δεκαετίες να στηρίζεται σε μάταιες προσδοκίες. Η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία απειλούνται με νέα συρρίκνωση, εδαφικά και θαλάσσια.

Η υπογραφή «Μνημονίου Κατανόησης» μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης στη Λιβύη, βάσει της οποίας οι δύο χώρες συμφωνούν να συνεργαστούν για τον «καθορισμό θαλάσσιων δικαιοδοσιών», αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα που συνθέτει την προαναφερόμενη πραγματικότητα.

Η προκλητική αυτή κίνηση της Τουρκίας στην περιοχή δεν είναι η πρώτη, αλλά ούτε και θα είναι η τελευταία. Άλλωστε, η τουρκική ηγεσία τουλάχιστον είναι ειλικρινής. Δεν κρύβει ποτέ τις παράνομες διεκδικήσεις της. Αντίθετα, τις αναδεικνύει συνεχώς είτε με στρατιωτική δράση είτε σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο.

Η συμφωνία της Τουρκίας με το ένα από τα δυο κέντρα εξουσίας στη Λιβύη προσφέρεται ως ακόμα μια ευκαιρία για να αλλάξει άρδην η αντίληψη όσον αφορά τους τρόπους και τις μεθόδους διαχείρισης και αντιμετώπισης των τουρκικών επιθετικών ενεργειών.

  • Τα ίδια τα γεγονότα δεν αφήνουν περιθώρια για χρεοκοπημένες εμμονές που στηρίζονται στη ψευδαίσθηση ότι ο Τούρκος κατακτητής θα συγκρατηθεί και θα λογικευτεί με επίδειξη καλής θέλησης, που συνοδεύεται διαρκώς από υποχωρήσεις.

Και η Τουρκία επενδύει στην έλλειψη συγκροτημένης και σταθερής στρατηγικής από μέρους της Αθήνας και της Λευκωσίας, αξιοποιώντας ευκαιρίες, αδυναμίες, λάθη και κατάλληλες χρονικές στιγμές.

Ρεαλισμός είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας. Η προσπάθεια επισκίασης και υποβάθμισης των πραγματικών στόχων της Τουρκίας σε Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη και Ανατολική Μεσόγειο επιφέρει όλο και περισσότερες οδυνηρές συνέπειες για την ασφάλεια, τον πολιτισμό και την εθνική ακεραιότητα του γεωγραφικού χώρου που περικλείει την Ελλάδα και την Κύπρο.

  • Και εκτός από την κατοχή, τους έποικους, τις τουρκικές κινήσεις επί του εδάφους και στη θάλασσα, τώρα είναι και οι στρατιές των μεταναστών-προσφύγων, τις οποίες το ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Άγκυρας χρησιμοποιεί, παίζοντας με τον ανθρώπινο πόνο, για να δημιουργεί, να επιβάλλει και να εδραιώνει τετελεσμένα.

Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να μελετηθεί διεξοδικά συνολική αναθεώρηση της πολιτικής του Ελληνισμού για ενιαία και αποτελεσματική αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού, προτού να είναι πολύ αργά.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών μας.

Ποια είναι η ανωμαλία; Το παράνομο αποσχιστικό έκτρωμα που αντιπροσωπεύει η Τουρκία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: