Η Ελλάδα είναι πάροχος ασφάλειας και δεν έχει φοβικά σύνδρομα, λέει ο Τάσος Χατζηβασιλείου

File Photo:«Και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Έχει συμμάχους όπως τον Μακρόν, ο οποίος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα απέναντι στον Ερντογάν», επισημαίνει ο γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ΄Αμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής Τάσος Χατζηβασιλείου. achatzivasileiou.gr
«Η Ελλάδα, χωρίς φοβικά σύνδρομα, παραμένει προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο» τονίζει ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ΄Αμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και προσθέτει «και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Έχει συμμάχους όπως τον Μακρόν, ο οποίος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα απέναντι στον Ερντογάν».

  • Παραβιάζει ασύστολα το διεθνές δίκαιο η Τουρκία

Υποστηρίζει ότι η γειτονική χώρα παραβιάζει ασύστολα το διεθνές δίκαιο σημειώνοντας ότι «η Τουρκία ενοχλείται επειδή η Ελλάδα, ως σταθερή δημοκρατική χώρα, είναι πάροχος ασφάλειας και πρωταγωνιστεί στα πολυμερή σχήματα στην Μεσόγειο».
Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογραμμίζει ότι, παρά τις δυσκολίες, οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία πρέπει να μένουν ανοιχτοί. «Διαφορετικά ο κίνδυνος για αδιέξοδα είναι μεγάλος. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ορθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» σημειώνει.

  • Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών επαναλαμβάνει ότι είναι μια εθνικά επιζήμια συμφωνία και η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει κάποια από τα μελανά σημεία της. «Για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός πρωτοστατεί στην καμπάνια για την ενίσχυση του brand της Μακεδονίας μας. Υποστηρίζουμε τους επαγγελματικούς φορείς, ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία ταυτότητα που θα ξεχωρίζει τα προϊόντα της μακεδονικής γης» υπογραμμίζει. Τέλος ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει ότι «κανείς στην Νέα Δημοκρατία δεν ωραιοποιεί την συμφωνία» και συμπληρώνει «θυμίζουμε στα Σκόπια ότι η Ελλάδα κρατάει τα κλειδιά της ευρωπαϊκής τους πορείας. Είναι προς το συμφέρον τους να σεβαστούν τις αρχές της καλής γειτονίας και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Με πληροφορίες από συνέντευξη στη “Μακεδονία της Κυριακής” μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Συντονισμός Ελλάδας – Κύπρου στην ΕΕ για κυρώσεις σε εταιρείες που βοηθούν την Τουρκία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required