Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει παρουσία Παυλόπουλου πολιούχο και απελευθέρωση

FILE PHOTO: Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλάει στην ημερίδα της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: “Η διδασκαλία των Κλασσικών Γραμμάτων στην Ελληνική Εκπαίδευση”. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιούνται οι σημερινές εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου Αλεξανδρουπόλεως, Αγίου Νικολάου.

Το πρωί, ο κ. Παυλόπουλος θα παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, ‘Ανθιμου. Της θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγ. Νικολάου.

Στις 12.00, ο ΠτΔ θα μεταβεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, όπου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του «Από τη Βιομηχανική Επανάσταση στην Τεχνολογική Επανάσταση- στον αστερισμό ενός αβέβαιου μέλλοντος».

Ακολουθεί επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, ενώ στις 13.30 θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ‘Ανθιμος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Το πρόγραμμα του κ. Παυλόπουλου ολοκληρώνεται με επίσκεψη στη Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών.

Σημειώνεται πως η παρουσία του ΠτΔ συμπίπτει με την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων της 100ετίας από την απελευθέρωση της πόλης, οι οποίες θα κορυφωθούν το 2020.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Λ. Παπαδημητρίου

Αλεξανδρούπολη, Ελλάδα

Πού διακόπτεται η κυκλοφορία; Κλειστό το κέντρο της Αθήνας για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: