Η 34χρονη Σάνα Μάριν αυτοψυχαναλύεται:”Δεν αισθάνομαι ότι είμαι πρότυπο”, λέει…

H 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν. 12 Δεκεμβρίου 2019. EPA, ARIS OIKONOMOU, POOL




Μπορεί να είναι η νεαρότερη εν ενεργεία επικεφαλής κυβέρνησης παγκοσμίως, όμως η νέα πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν δεν αισθάνεται ότι είναι πρότυπο για τους άλλους, όπως η ίδια εκμυστηρεύτηκε σήμερα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Μάριν ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα την περασμένη Τρίτη και δύο ημέρες μετά έκανε το επίσημο ευρωπαϊκό ντεμπούτο της στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους ηγέτες των 27 κρατών μελών.

Το γεγονός ότι μια νέα γυναίκα ανέλαβε τα ηνία της χώρας της προκάλεσε το ενδιαφέρον ΜΜΕ σε ολόκληρη την υφήλιο, με πολλούς να βλέπουν σε εκείνη ένα «παράδειγμα προς μίμηση» για άλλες γυναίκες, που ζουν σε κοινωνίες, όπου ο πολιτικός στίβος κυριαρχείται από άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.

«Δεν νιώθω ότι είμαι ένα πρότυπο», επισήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Ίσως να είμαι για ορισμένους ανθρώπους, όμως όλοι μας απλά είμαστε άνθρωποι: Τα θέματα έχουν σημασία, όχι οι άνθρωποι πίσω από τα θέματα για τα οποία όλοι μας εργαζόμαστε μαζί για να λύσουμε. Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς έχει σημασία».

Η Μάριν, η οποία ξεκίνησε την πολιτική καριέρα της όταν ήταν περίπου 25 χρονών, σημείωσε, επίσης, ότι είναι ευαισθητοποιημένη στο θέμα της κλιματικής αλλαγής καθώς νιώθει ότι «οι μεγαλύτερες γενιές δεν δίνουν επαρκή προσοχή» σε αυτό.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπήρξε κάποιο μαγικό κόλπο για την επιτυχία της, μονάχα η σκληρή δουλειά.

Η Μάριν, το υπουργικό συμβούλιο της οποίας με συνολικά 19 μέλη θα περιλαμβάνει 13 γυναίκες, δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί στενά με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

«Είμαστε ισχυρότεροι μαζί», υπογράμμισε. «Κανείς από εμάς δεν μπορεί να βρει τις λύσεις μοναχός του, επομένως νομίζω ότι έχουμε μια πλατφόρμα, πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε».

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Πλήρης αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις είπε ο Μακρόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: