Γιορτάζει το ΠΝ με «ναυμαχίες» μέσω navtex για υπεράσπιση της θάλασσας του Καστελόριζου

File photo: Το υποβρύχιο type 214 “Ματρώζος” σε ανάδυση στα νερά του Καστελόριζου επιδεικνύει την Ελληνική σημαία. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ.

Οι εξελίξεις γύρω από το μνημόνιο της Τουρκίας με τη Λιβύη είναι ραγδαίες, με την Άγκυρα «να τρέχει» όλες τις διαδικασίες στο εσωτερικό της για την παράνομη νομιμοποίηση αυτής της απαράδεκτης συμφωνίας.

  • Πέραν της διπλωματικής οδού όμως στην οποία κινείται ήδη η χώρα μας, ο εγγυητής αποτροπής παράνομων αξιώσεων είναι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, που σήμερα γιορτάζει απ’ άκρη σ’ άκρη στις εσχατιές των αλμυρών συνόρων μας.
  • Μετά τη «ναυμαχία» των navtex στην Κάρπαθο τα προηγούμενα 24ωρα, με την Αθήνα ν’ ακυρώνει την Τουρκική, με την οποία ήθελαν οι γείτονές μας να δείξουν πως θα βρίσκονται πλέον και σε πιο νότιο τομέα, νέο «τζαρτζάρισμα» υπάρχει και πάλι στην πέριξ της θάλασσας του Καστελόριζου.

Ο σταθμός του Ηρακλείου Κρήτης εξέπεμψε την κάτωθι ναυτική οδηγία με την οποία κλείνει για ναυτική άσκηση την θαλάσσια περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελόριζου (Ρω, Μεγίστη και Στρογγύλη) και η κλειστή περιοχή φτάνει δυτικότερα, νότια της Ρόδου.

Η Navtex που εκδόθηκε από τον σταθμό του Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας

ZCZC QA46
051010 UTC DEC 19
STATHMOS IRAKLEIO AR.MIN. 663/19
NA AIGAIO PELAGOS
THALASSA KASTELORIZO
STRATIOTIKES ASKISEIS APO
090600 UTC EOS 091000 UTC DEC 19
SE PERIOCHI POU PERIKLEIETAI APO:
36-05,0B 028-44,0A
36-02,4B 029-20,6A
36-09,3B 029-29,8A
36-08,5B 029-34,6A
36-06,5B 029-37,7A
35-03,0B 029-38,0A
35-30,0B 028-10,0A
AKYROSI MINIMATOS 091100 UTC DEC 19
NNNN

Ολόκληρη η Νavtex που εκδόθηκε από τον σταθμό του Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας.
  • Λίγες ώρες αργότερα, σε μια επιπλέον προσπάθεια της Τουρκίας ν’ απαντήσει για την προγενέστερη Ελληνική ακύρωση στην περιοχή της Καρπάθου, έσπευσε να εκδώσει παρανόμως ακυρωτική navtex για το Καστελόριζο.
  • Για μια ακόμη φορά δηλαδή υπάρχει μια κίνηση αμφισβήτησης των Ελληνικών δικαιωμάτων να εκδίδουν ναυτικές οδηγίες για τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή την οποία η Άγκυρα πολλά χρόνια τώρα επιχειρεί να «γκριζάρει».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού για το 2019 έχει εκδώσει περισσότερες από 17100 navtex, πολλές από αυτές είναι και τα ακυρωτικά ενημερωτικά για τις παράνομες ναυτικές αγγελίες που εκδίδει σχεδόν καθημερινά η Τουρκία.

Αυτή είναι η «antinavtex» που εκδόθηκε από την Τουρκία

TURNHOS N/W : 1455/19 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 05-12-2019 16:32)

TURNHOS N/W : 1455/19
MEDITERRANEAN SEA
UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCASTED NAVWARN HA46-663/19 FALLS WITHIN TURKISH NAVTEX SERVICE AREA. ANTALYA NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGE IN THE AREA.

Το Πολεμικό Ναυτικό γιορτάζει όχι μόνο του Αγίου Νικολάου αλλά κάθε μέρα στο Αιγαίο

Πάντως οι πληροφορίες από το Ελληνικό επιτελείο λένε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων τα Τουρκικά πολεμικά πλοία, παρά τις navtex, παρά τις κλειστές περιοχές για χρήση όπλων, δεν εμφανίζονται ή ακόμη κι όταν το πράττουν είναι μόνα τους και μάλιστα οι καταγραφές δείχνουν ότι δεν κάνουν καν πυρά.

  • Εν αντιθέσει με τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας, όσες navtex εκδίδονται για ναυτικές ασκήσεις με ή χωρίς την χρήση πυρών, τα πολεμικά πλοία της χώρας μας είναι πάντα εκεί προχωρώντας στα ναυτικά γυμνάσια ή στις κοινές εκπαιδεύσεις με την Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς. Τις επόμενες ημέρες στις 9 του μήνα, που βρίσκεται σε ισχύ η navtex για το Πολεμικό Ναυτικό, όπως λένε ανώτατες πηγές τα Ελληνικά πολεμικά που πλέουν στην περιοχή μονίμως θα βρίσκονται εκεί για την άσκησή τους και μάλιστα με ενισχυμένη δύναμη.
  • Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, γιορτάζει καθημερινά δίπλα στους νησιώτες λέει κάθε στέλεχος που υπηρετεί στα πλοία του Στόλου. Είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα κάθε νησίδα που βρίσκεται στο Αιγαίο, είναι εκείνοι που στέκονται με κάθε εντολή απέναντι στην παραβατική συμπεριφορά των Τούρκων.
  • Η μακραίωνη ναυτική εμπειρία της χώρας, είναι ένα στοιχείο που κάνει ιδιαίτερα σκεπτικό κάθε κυβερνήτη Τουρκικού πολεμικού πλοίου, διότι γνωρίζει ότι η αλμύρα του Αιγαίου, της Μεσογείου έχει περάσει στο Ελληνικό DNA. Η φράση του Θουκυδίδη «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» ανήκει στον Έλληνα ναυτικό.

Την στιγμή που βρισκόμαστε ενώπιον γεωστρατηγικών εξελίξεων στην περιοχή μας, με την Άγκυρα να προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να παρασύρει την Αθήνα σε κάποιο ολίσθημα, η διπλωματία και οι Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται να έχουν δημιουργήσει τις συνθήκες από τις οποίες θωρακίζεται η χώρα.

Χρόνια Πολλά στο Πολεμικό μας Ναυτικό…

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ αγκάθι για τα τουρκικά σχέδια: Ο ρόλος της Κρήτης…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: