Για 6η φορά πήρε τη «Χρυσή Μπάλα» ο Μέσι: Είπε ότι πλησιάζει η ώρα της αποχώρησής του

Ο Λιονέλ Μέσι. EPA, YOAN VALAT




Συγκινημένος ήταν στη διάρκειας της ομιλίας του ο Λιονέλ Μέσι, λίγα λεπτά αφότου είχε κατακτήσει την «Χρυσή Μπάλα» για 6η φορά στην καριέρα του.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του κόσμου για το 2019 και στις δηλώσεις του αφιέρωσε το βραβείο στην οικογένειά του, αλλά και στους συμπαίκτες του. Δεν έκρυψε, πάντως, ότι πλησιάζει η ώρα της αποχώρησής του από την ενεργό δράση!

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοσιογράφους που με ψήφισαν και τους συμπαίκτες μου στην Μπαρτσελόνα και στην εθνική Αργεντινής. Όλοι είστε μέρος αυτού του βραβείου. Χθες σκεφτόμουν την πρώτη “Χρυσή Μπάλα” που κέρδισα πριν από 10 χρόνια, όταν ήμουν 22 ετών.

Τότε είχα τη συμπαράσταση των αδελφών μου, τώρα έχω την οικογένειά μου που αγαπώ και με στηρίζει. Ήταν κάτι το αδιανόητο για μένα να έρθω εδώ και να κερδίσω το έκτο τρόπαιο σε μία στιγμή εντελώς διαφορετική για μένα και την προσωπική ζωή μου», επισήμανε ο 32χρονος άσος της «Μπαρτσα», και συνέχισε:

«Όλο αυτό το διάστημα δεν έπαψα ποτέ να ονειρεύομαι, να προσπαθώ να βελτιώνομαι και να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, κάνοντας αυτό που αγαπώ.

Έχω επίγνωση της ηλικίας στην οποία βρίσκομαι και αυτές οι στιγμές τώρα μου αρέσουν ακομα περισσότερο, μιας και πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά η ώρα της αποχώρησής μου. Είμαι ευτυχισμένος για τις στιγμές που βιώνω, σε επαγγελματικό και ανθρώπινο επίπεδο. Θέλω κάθε χρόνο να βελτιώνομαι σε αθλητικό επίπεδο.

Τα ατομικά βραβεία είναι σημαντικά αλλά δευτερεύοντα σε σχέση με τα ομαδικά. Προετοιμάζομαι κάθε χρόνο για να παλεύω σε κάθε διοργάνωση. Δεν μπορείς να πετυχαίνεις πάντα αλλά το σημαντικό είναι να προσπαθείς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κορυφαίος παίκτης της εβδομάδας στην Ανατολή ο Γιάννης: Δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν στο ΝΒΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: