Ευρωβαρόμετρο: Οι Ελληνες πιο απογοητευμένοι Ευρωπαίοι από τη λειτουργία της Δημοκρατίας

File Photo: Προτεραιότητα για τους ‘Ελληνες η αντιμετώπιση της ανεργίας, σύμφωνα με τα ευρήματα του ευρωβαρόμετρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Η αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρομέτρου (Parlemeter), ενώ οι Ελληνες εμφανίζονται ως οι πλέον δυσαρεστημένοι πολίτες με τον τρόπου που λειτουργεί η Δημοκρατία  εντός της ΕΕ, αλλά και μέσα στη χώρα.

Προτεραιότητα πάντως για τους Ευρωπαίους (σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων,  ποσοστό 32%) συνιστά η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, με δεύτερο σημείο αιχμής την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας (31%), την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (24%), καθώς και την αντιμετώπιση της ανεργίας (24%).

Παράλληλα, η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών (58%) επιθυμεί ένα ισχυρότερο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μεγαλύτερη επιρροή στο μέλλον, τάση αυξημένη κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση του 2019.

Χαμηλά καταγράφονται τα ποσοστά ικανοποίησης των Ευρωπαίων πολιτών για τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία στην ΕΕ.

Πλέον ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Δανοί και οι Ιρλανδοί (με ποσοστό 77%) ενώ οι Έλληνες με ποσοστό μόλις 34% εμφανίζονται ως οι πλέον δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία εντός ΕΕ. Ακόμη πιο δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς μόλις το 32% απαντά ότι λειτουργεί σωστά.

Οσον αφορά στους Κύπριους πολίτες, δηλώνουν σε ποσοστό 46% ικανοποιημένοι και σε ποσοστό 46% μη ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας στην ΕΕ.

Συνολικά το 56% των Ευρωπαίων δηλώνει ευχαριστημένο από τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία στην χώρα του, σε αντίθεση με το 43% των Κυπρίων πολιτών που είναι ικανοποιημένοι και το 55% που δηλώνουν το αντίθετο.

Με πληροφορίες από Parlemeter, ΚΥΠΕ

Χωρίς γιατρούς και εργαζόμενους την Τετάρτη τα νοσοκομεία της Αττικής, αντιδρούν για τις ΣΔΙΤ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: