Έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου το προσχέδιο έκθεσης για ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Συναντήσεις με Σπέχαρ

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Αριστερά η Ελίζαπεθ Σπέχαρ. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Πριν το τέλος του έτους θα υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών από το γραφείο της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) Ελίζαμπεθ Σπέχαρ το προσχέδιο της έκθεσης για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

  • Αυτή τη στιγμή η κ. Σπέχαρ και οι συνεργάτες της ετοιμάζουν το προσχέδιο της έκθεσης, το οποίο θα υποβληθεί πριν το τέλος του έτους στη Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, που θα της δώσει και την τελική της μορφή, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ενημερωμένη πηγή, προσθέτοντας πως αναμένεται ότι η έκθεση θα κυκλοφορήσει ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κ. Σπέχαρ θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, πριν τη μετάβασή της στη Νέα Υόρκη όπου θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ στο πλαίσιο της συζήτησης για την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που αναμένεται να λάβει χώρα κατά την τρίτη εβδομάδα Ιανουαρίου, πριν την υιοθέτηση του ψηφίσματος για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στα τέλη Ιανουαρίου.

Η κ. Σπέχαρ θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες στις αρχές Ιανουαρίου, πριν τη μετάβασή της στη Νέα Υόρκη, για ακούσει για τις θέσεις και τις απόψεις τους επί των τελευταίων εξελίξεων, σημείωσε η ίδια πηγή.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Νέα παράταση από ΕΔΑΔ για 27 Ιανουαρίου στις υποθέσεις περιουσίας σε Βαρώσι και Τύμπου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: