Ετοιμάζουν κανονισμούς για την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών στην IFAB

File Photo: Η IFAB έχει διορίσει επιτροπή ιατρών για να μελετήσει καλά τις περιπτώσεις που αφορούν τραυματισμούς παικτών στον αγωνιστικό χώρο και με βάση τα ευρήματα που θα παρουσιαστούν στο Μπέλφαστ, θα αποφασιστεί η πορεία που θα ακολουθηθεί. EPA/KHALED ELFIQI




To Διεθνές Συμβούλιο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου (ΙFAB) σκέφτεται την εισαγωγή νέου κανονισμού για την προστασία της υγείας των παικτών.

  • Όπως αναφέρει η Daily Mail, στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνάντησης της IFAB, που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Φεβρουαρίου στο Μπέλφαστ, θα εξεταστεί η αλλαγή κανονισμού, που θα αφορά τις συνέπειες της σύγκρουσης με το κεφάλι δυο ποδοσφαιριστών, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο στο ποδόσφαιρο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο παίκτης δεν μπορεί να μείνει στον αγωνιστικό χώρο, άλλες φορές το παιχνίδι συνεχίζεται μετά από μια πρώτη ιατρική αξιολόγηση, συνοπτική και όχι τόσο εξειδικευμένη όσο θα έπρεπε για τη προστασία της ασφάλειας των παικτών.

  • Στο Μπέλφαστ θα ληφθούν οι αποφάσεις

Έτσι η IFAB έχει διορίσει επιτροπή ιατρών για να μελετήσει καλά τις περιπτώσεις. Με βάση τα ευρήματα που θα παρουσιαστούν στο Μπέλφαστ, θα αποφασιστεί η πορεία που θα ακολουθηθεί.

  • Δεν θα επιστρέφει ο παίκτης στον αγωνιστικό χώρο

Οι επιλογές είναι δύο: εάν ο παίκτης υπέστη διάσειση που προκλήθηκε από τραυματισμό του κεφαλιού και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο, τότε θα υπάρχει μία πρόσθετη αλλαγή στις τρεις που προβλέπονται ήδη στον κανονισμό. Σε αυτή την περίπτωση φυσικά ο παίκτης που θα αποχωρεί δεν θα μπορεί να επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσω του @amna_news

«Φρένο» στον κατήφορο έβαλε η Άρσεναλ: Νίκησε μετά από 7 παιχνίδια… και με ανατροπή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: