Επίθεση Χρυσοχοΐδη σε Τσίπρα για Μόρια: Εκθέτει και Πέτσα – Στεφανή με επιστολή στην Κομισιόν

File photo: Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. AΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό που ανακοίνωσαν οι Πέτσας και Στεφανής, προβλέπεται το κλείσιμο των δομών στη Μόρια, ΒΙΑΛ, ΚΥΤ Σάμου, Κω και Λέρου, όμως οι επιστολές της επιτρόπου της Κομισιόν που ζητά εξηγήσεις και η απαντητική επιστολή Χρυσοχοΐδη έρχονται σε αντίφαση με τα όσα έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Μ. Χρυσοχοΐδης στην τέταρτη παράγραφο της επιστολής του στην επίτροπο αναφέρει ότι «η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει νέες δομές σε καθένα από τα πέντε νησιά, που θα λειτουργούν παράλληλα με τα υπάρχοντα κέντρα υποδοχής».

Αναλυτικά όσα λέει η επιστολή Χρυσοχοΐδη προς την αρμόδια επίτροπο

Η επιστολή Χρυσοχοΐδη. Πηγή: ethnos.gr

Επιστολή Χρυσοχοΐδη προς Τσίπρα

Τη θέση ότι οι καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών στα νησιά θα λειτουργούν έως ότου κατασκευαστούν οι καινούργιες κλειστές δομές που εξαγγέλθηκαν, εκφράζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απατώντας στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για… fake εξαγγελίες της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι βάσει εγγράφου που υπογράφεται από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι κλειστές δομές που θα δημιουργηθούν θα λειτουργούν παράλληλα με τις παλιές δομές, οι οποίες σύμφωνα με την κυβέρνηση θα έκλειναν.

Αναλυτικά η απάντηση Χρυσοχοΐδη στον Αλέξη Τσίπρα:

«Ο κ Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική.

Αναφερόμενος στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών.

Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς.

Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,ethnos.gr

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Η ΕΛ.ΑΣ. βάζει παρατηρητές σε Ακρόπολη και Λυκαβηττό

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: