Επαφές με την Αλεξανδρινή παροικία είχε ο νέος Υφ. Εξωτερικών για θέματα αποδήμων

Η συνάντηση του κ. Βλάση με τους εκπροσώπους της ιστορικής ελληνικής Κοινότητας που θεωρείται η παλαιότερη που ιδρύθηκε το 1843, έγινε στο γραφείο του στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην Αθήνα, σε εξαιρετικό κλίμα.ΚΥΠΕ




Τα συγχαρητήρια εκ μέρους όλης της Αλεξανδρινής παροικίας και του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού μετέφεραν χθες το μεσημέρι προς τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Κώστα Βλάση, επί τη αναλήψει των καθηκόντων του, τόσο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδος Κασιμάτης όσο και ο Αντιπρόεδρος της πρεσβυγενούς Κοινότητας  Γιάννης Σιόκας.

Η συνάντηση του κ. Βλάση με τους εκπροσώπους της ιστορικής ελληνικής Κοινότητας που θεωρείται η παλαιότερη που ιδρύθηκε το 1843, έγινε στο γραφείο του στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην Αθήνα, σε εξαιρετικό κλίμα.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας επισημαίνει ότι ο κ. Βλάσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρώτη αυτή συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αλεξανδρινού Ελληνισμού, τονίζοντας τη στήριξη της Ελλάδας στην ομογένεια της Αιγύπτου.

Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Κασιμάτης και Σιόκας είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον Υφυπουργό Εξωτερικών για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομογένεια στην Αλεξάνδρεια, τονίζοντας το πόσο θετικά επηρεάζει την θέση της αιγυπτιώτικης παροικίας το γεγονός των άριστων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας προσκάλεσαν τον Υφυπουργό Εξωτερικών να επισκεφτεί επίσημα την ελληνική παροικία στην Αίγυπτο, όπου βρίσκεται και το μοναδικό Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι, στο Κέντρο της Αλεξάνδρειας, με τα ιστορικά σχολεία του Αβερωφείου και του Τοσίτσαιου, το μεγάλο ελληνικό στάδιο, το Γενικό Προξενείο, το χώρο της «Ένωσης», την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης και τον πρότυπο Οίκο Ευγηρίας «ΜΑΝΝΑ».

Τέλος, τού προσέφεραν ιστορικά λευκώματα από την ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας καθώς και αντίτυπα της αλεξανδρινής μηνιαίας ομογενειακής εφημερίδας «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος».

ΚΥΠΕ – Αίγυπτος/ΚΑΙΡΟ

Ο εφοπλιστής Μαρτίνος στον Οικουμενικό Πατριάρχη: Θα αναλάβει την ανακαίνιση της Χάλκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: