Ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της Μόσχας: Πληροφορίες για νεκρούς μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ [video]

Από τον τόπο της επίθεσης. Φωτογραφία @varlamov




Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο κέντρο της Μόσχας σήμερα, κοντά στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, γράφει η εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη μια πηγή.

Τι μεταδίδει το Interfax

Δύο εργαζόμενοι της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB τραυματίστηκαν σοβαρά στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο κέντρο της Μόσχας, μεταδίδει το Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Επίθεση την ώρα που μιλούσε ο Πούτιν

Σύμφωνα με το Reuters, μια πηγή προσκείμενη στη FSB αναφέρει ότι η υπηρεσία ασφαλείας υποπτεύεται ότι το περιστατικό με τους πυροβολισμούς ενδεχομένως σχεδιάστηκε για να συμπέσει με την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να τιμήσει την ημέρα των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Νωρίτερα σήμερα, μια αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι άκουσε πυροβολισμούς στο ίδιο σημείο, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πάνοπλους αστυνομικούς να τρέχουν στους δρόμους κοντά στα κεντρικά γραφεία της FSB.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria μεταδίδει ότι ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Τρομοκρατική ενέργεια

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα “τρομοκρατική ενέργεια”, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο RT, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την FSB, ο δράστης εξουδετερώθηκε, τα στοιχεία του ταυτοποιούνται, μεταδίδει το RIA.

Ειδικές δυνάμεις με αυτόματα όπλα αναπτύχθηκαν στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και ζήτησε από τους πολίτες να απομακρυνθούν.

Πέντε ασθενοφόρα εθεάθησαν να αναχωρούν από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό έξω από το κτίριο της FSB.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Στο Βατικανό με τον Πάπα 33 πρόσφυγες: Από Λέσβο μέσω ανθρωπιστικού διαδρόμου

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: