Δυστυχώς οι εχθροί μας θέλουν τα πάντα, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες γέμισαν από το πρωί το Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.Ιερα Αρχ.ΚΥΠΡΟΥ




Δυστυχώς οι εχθροί μας «θέλουν τα πάντα και πρέπει να εργαστούμε όλοι για το καλό του τόπου μας» δήλωσε την τελευταία μέρα του έτους ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο ΙΙ ο οποίος ευχήθηκε όπως με τη νέα χρονιά, «επιτευχθεί και η πολυπόθητη απελευθέρωση της υπό τουρκική κατοχή πατρίδας μας».

Ανακοίνωση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή αναφέρει ότι ο Μακαριώτατος «επαίνεσε τον κυπριακό λαό μας, χαρακτηρίζοντάς τον ως θρησκευόμενο λαό, που αγωνίζεται και ο οποίος έμαθε να εργάζεται και να ζει και με ανέσεις αλλά και με στερήσεις» μετά που άκουσε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς διαδοχικά από φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛ.ΔΥ.Κ. και την ρωσόφωνη χορωδία του Ι. Ν. Παναγίας Σεμιστρέλια παρά το χωριό Αλεθρικό στην επαρχία Λάρνακας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχαρίστησε φιλαρμονικές και χορωδία, «για την άριστη απόδοση των καλάντων και ευχήθηκε σε όλους να έχουν ένα εποικοδομητικό νέο έτος, γεγονός που εξαρτάται πάντοτε από εμάς τους ιδίους».

Σημείωσε την ανάγκη να δείχνουμε αγάπη προς όλους, ταπείνωση και να συμπαραστεκόμαστε ο ένας στον άλλο.

Ο Μακαριώτατος, συνοδευόταν από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νιτρίας, Νικόδημο και από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, Ιωάννη, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Καθηγούμενο της Ι. Μ. Αποστόλου Βαρνάβα.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και αναμνηστικά δώρα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία για την καταδίκη της 19χρονης: Καμπάνια στο twitter

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: