Δύο συλλήψεις στο Σικάγο για πυροβολισμούς σε πάρτι στη μνήμη… θύματος πυροβολισμών

Από τον τόπο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών. Φωτογραφία @washingtonpost




Το πάρτι προς τιμή ενός θύματος πυροβολισμών στο Σικάγο έληξε άδοξα όταν οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν… πυρά μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 άνθρωποι, οι τέσσερις εκ των οποίων πολύ σοβαρά.

Η αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό επιθεωρητή Φρεντ Ουόλερ, τον επικεφαλής της υπηρεσίας περιπολιών της πόλης, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μέσα στο σπίτι όπου γινόταν το πάρτι, αφού προηγήθηκε ένας καυγάς, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Όταν οι παριστάμενοι άρχισαν να τρέχουν έξω στον δρόμο για να σωθούν, κάποιος συνέχισε να τους πυροβολεί μέσα από το κτίριο.

Τα θύματα είναι ηλικίας από 16 μέχρι 48 ετών. Μεταξύ αυτών, ένας 16χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς φέρει τραύματα από σφαίρες στο στήθος και στην πλάτη.

Ο Ουόλερ έκανε λόγο για “μεμονωμένο επεισόδιο”, προσθέτοντας ότι η αστυνομία ανακρίνει δύο υπόπτους, στην κατοχή του ενός εκ των οποίων βρέθηκε ένα όπλο. Ο δεύτερος, ένας 25χρονος, έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται. Το πάρτι, εξήγησε, είχε οργανωθεί στη μνήμη ενός ανθρώπου που σκοτώθηκε τον περασμένο Απρίλιο από πυροβολισμούς.

Η δήμαρχος του Σικάγο Λόρι Λάιτφουτ μίλησε για μια “τρομερή τραγωδία” και κάλεσε όσους μάρτυρες γνωρίζουν τι συνέβη μέσα στο σπίτι να ξεπεράσουν τον φόβο τους και να δώσουν πληροφορίες στις αρχές.

Το Ίνγκλγουντ, στο νότιο Σικάγο, είναι γνωστό ως η πιο επικίνδυνη συνοικία της πόλης, όπου διαπράττονται οι περισσότερες ανθρωποκτονίες με χρήση πυροβόλων όπλων από οποιαδήποτε άλλη περιοχή.

Η αστυνομία του Σικάγο αναζητά έναν νέο αρχηγό αφού η Λάιτφουτ απέλυσε τον προηγούμενο, τον Έντι Τζόνσον, λίγες εβδομάδες πριν βγει στη σύνταξη, κατηγορώντας τον ότι της είπε ψέματα για ένα επεισόδιο που σημειώθηκε τον Οκτώβριο, όταν αστυνομικοί που περιπολούσαν τον βρήκαν να κοιμάται στο αυτοκίνητό του.

Με πληροφορίες από Xinhua, Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σικάγο, ΗΠΑ

 

Ανταλλαγή πυροβολισμών με 13 τραυματίες σε πάρτι στο Σικάγο: Σε κρίσιμη κατάσταση οι τέσσερις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: