Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στην Ιταλία, ενώ περιμένουν τα χειρότερα στη Βενετία

File Photo: Ακόμη μια φορά οι Ιταλοί σε πολλές περιοχές μετρούν τις πληγές τους από το νέο πέρασμα της κακοκαρίας. Μόνο το τελευταίο 24ωρο δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους. EPA/MASSIMO PERCOSSI
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από πνιγμό στην βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού που υπερχείλισε. Δεν σεβάστηκε την απαγόρευση πρόσβασης στην περιοχή δίπλα στον ποταμό, και όταν προσπάθησε να γυρίσει πίσω, ήταν πλέον πολύ αργά.

Στην Τοσκάνη, ένας οδηγός μοτοσικλέτας ανασύρθηκε νεκρός από δύτες μέσα από υπόγεια διάβαση, η οποία είχε πλημμυρίσει. Στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας πάνω από εκατό άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω των ασταμάτητων βροχοπτώσεων, ενώ πάνω από διακόσιοι πενήντα παραμένουν αποκλεισμένοι.

Η κακοκαιρία, τις τελευταίες ώρες μετακινείται προς την κεντρική και την Κάτω Ιταλία, στις Περιφέρειες που βρέχονται από την Τυρρηνική θάλασσα.

Για αύριο, τέλος, στην Βενετία προβλέπεται νέο φαινόμενο της παλίρροιας, με την στάθμη των υδάτων που μπορεί να αγγίξει το ενάμιση μέτρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη, Ιταλία

Δύο νεκροί από την καταιγίδα «Ελσα» που επελαύνει τώρα και στην Κορσική

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal