Δήλωση – παρωδία από Οκτάι: Θα στείλουμε στρατό αν το ζητήσουν οι Λίβυοι τ’ αδέλφια μας

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι. Photo via Twitter, @fuatoktay
Η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, αν η κυβέρνηση της Τρίπολης το ζητήσει, επανέλαβε σήμερα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, αναφερόμενος στην ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη.

«Αν οι Λίβυοι αδελφοί μας υποβάλλουν ένα τέτοιο αίτημα, η Τουρκία είναι έτοιμη να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο», είπε ο Οκτάι, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, σε ένα συνέδριο για το εμπόριο και τη συνεργασία στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα μπορεί να στείλει στρατό στην Τρίπολη, αν το ζητήσει η κυβέρνηση του Φάγιεζ αλ Σάρατζ. Ο Οκτάι είπε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει «πιέσεις και απόπειρες εκφοβισμού» από πολλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΕ, λόγω των δραστηριοτήτων έρευνας υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Άγκυρα θα εξακολουθήσει να προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο, επανέλαβε, λέγοντας ότι «όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να μας εκφοβίσει από την επιδίωξη του δίκαιου σκοπού μας».

Με πληροφορίες από Anadolu, μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Το τουρκικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το στρατιωτικό μνημόνιο με την Τρίπολη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required