Αγώνας δρόμου για τη δίκη του Σώρρα: Υπάρχει κίνδυνος να αποφυλακιστεί λόγω 18μηνου

File Photo: Οπαδοί των «Ελλήνων Συνέλευσις» πραγματοποιούν συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Συνεχίζεται η δίκη του ιδρυτή της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμη Σώρρα, με τη διαδικασία να οδηγείται προς το στάδιο των απολογιών.

Ωστόσο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πρέπει να κινηθεί γρήγορα, καθώς το 18μηνο της προφυλάκισης του «σωτήρα των Ελλήνων» λήγει στις 16 Δεκεμβρίου, όταν θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος εφόσον δεν υπάρξει νέα καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Στη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσε ένας προϊστάμενος ΔΟΥ, ο οποίος υποστήριξε πως υπήρξε ζημία για το Δημόσιο από τα «εξώδικα Σώρρα» και, κατά συνέπεια, τη μη καταβολή οφειλών ορισμένων πολιτών, αλλά -όπως ανέφερε- δεν μπορεί να εκτιμήσει το ύψος της ζημίας, αφού «οι οφειλέτες ακολούθησαν τη μοίρα των υπολοίπων φορολογουμένων».

«Επηρεάστηκε ο προϋπολογισμός από την καθυστέρηση στις εισπράξεις. Η χρονική καθυστέρηση των 60 ημερών μέχρι να απαντήσουμε στα εξώδικα ήταν η ζημία. (…) Η βασική επιδίωξη είναι όλοι οι φορολογούμενοι να πληρώνουν στην ώρα τους. Αν δεν έρχονται οικειοθελώς θα υπάρξει πρόβλημα» εξήγησε ο μάρτυρας.

Περισσότερα στο ETHNOS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: