Δεύτερη ευκαιρία για επανένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων: Ποιους αφορά το μέτρο…

File Photo: Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης προσέρχεται στο υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Δεύτερη ευκαιρία σε πάνω από 80.000 οφειλέτες ασφαλιστικών ταµείων, που εντάχθηκαν στη ρύθµιση των 120 δόσεων αλλά την έχασαν ή δεν µπορούν ακόµη να οριστικοποιήσουν την ένταξή τους για τεχνικούς λόγους, δίνει νοµοθετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας, που αναµένεται να ψηφιστεί σύντοµα από τη Βουλή.

Η διάταξη ανοίγει παράθυρο µέχρι 31 Μαΐου 2020 σε 31.000 εργοδότες, επαγγελµατίες και αγρότες που µπήκαν στις 120 δόσεις αλλά βγήκαν, ώστε να επανενταχθούν.

Ταυτόχρονα παρατείνεται για 5 µήνες (έως 31/5/2020) η προθεσµία τελικής υπαγωγής για περίπου 50.000 ελεύθερους επαγγελµατίες (πρ. ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) και αγρότες (πρ. ΟΓΑ) που έκαναν µια αρχική διαδικασίαστην ηλεκτρονική πλατφόρµα του ΕΦΚΑ µέχρι 7 Οκτωβρίου, αλλά δεν µπορούν ακόµη να υπαχθούν οριστικά στη ρύθµιση. Η εν λόγω προθεσµία λήγει µε τα σηµερινά δεδοµένα στις 31 ∆εκεµβρίου 2019 και µε την τροπολογία δίνεται παράταση πέντε µηνών.

Οι επιπτώσεις

Η νέα ευκαιρία είναι ζωτικής σηµασίας κυρίως για όσους επαγγελµατίες του πρ. ΟΑΕΕ έχασαν τη ρύθµιση, καθώς κινδυνεύουν µε πλήρη αναβίωση της παλαιάς οφειλής πριν από το διπλό κούρεµα προσαυξήσεων και βασικού χρέους µέσω του επανυπολογισµού.

Σηµαίνει πως το χρέος µπορεί να αυξηθεί για όσους εγκαταλείπουν οριστικά τις 120 δόσεις έως και 67%. ∆εν φαίνεται να είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που έχασαν τη ρύθµιση από παρανόηση, καθώς θεωρούσαν πως µπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση µέχρι τέλη ∆εκεµβρίου…

Η νοµοθετική διάταξη στοχεύει στην επανένταξη στο σύστηµα δύο βασικών κατηγοριών οφειλετών, εν όψει και του νέου Ασφαλιστικού που έρχεται από το 2020 για τους µη µισθωτούς.

Περισσότερα στο ethnos.gr

Δημιουργείται ηλεκτρονικό “μητρώο εμβολιασμών” σε σύνδεση με ατομικό φάκελο υγείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: