Δένδιας: H Ευρώπη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων, στις Βρυξέλλες. EPA/OLIVIER HOSLET




Τη βεβαιότητά του ότι το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων σχετικά με το εμπρηστικό μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας μιλώντας μετά από το γεύμα εργασίας των ΥΠΕΞ της Ε.Ε με προσκεκλημένους τους ομολόγους υπουργούς της Βορείου Μακεδονίας και της Αλβανίας, επεσήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί στο προσκήνιο η ευρωπαϊκή προοπτική των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι «υπεβλήθη αίτημα για βελτίωση της μεθοδολογίας διεύρυνσης και την ανάγκη να διατηρηθεί στο προσκήνιο η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, αλλά και των υπολοίπων χωρών της περιοχής, πάντοτε βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Φάνηκε δε αισιόδοξος για τη συνέχεια, λέγοντας: «Πιστεύω ότι, σε κάποιο βαθμό, κάτι πετύχαμε σήμερα. Μια γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση κι ένα βήμα μπροστά. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να υπάρξει μια θετική εξέλιξη, ενδεχομένως τον προσεχή Μάρτιο, προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Αναφερόμενος τέλος στη συμμετοχή του στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε όπου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, το θέμα του ανυπόστατου μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και στη Λιβύη, ο κ. Δένδιας σημείωσε: «Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περίπτωση το Συμβούλιο Υπουργών θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η ΕΕ στηρίζει την Ελλάδα δηλώνει ο Μπορέλ: Ξεκίνησε η διπλωματική αντεπίθεση για το «μνημόνιο»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: