“Δεν φταίμε εμείς που δεν παίρνουν βίζα οι Ρώσοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ”, απαντά ο ΟΗΕ

File Photo: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (κέντρο) έχει επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία του στην Ουάσινγκτον, σχετικά με τις καθυστερήσεις έκδοσης βίζας από τις ΗΠΑ. Στη φωτογραφία από την επίσκεψή του στις 19/12 στην Ιταλία με τον υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάγιο δεξιά, στο UNGSC. EPA/FABIO FRUSTACI
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έχει επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία του στην Ουάσινγκτον, σχετικά με τις καθυστερήσεις έκδοσης βίζας από τις ΗΠΑ για Ρώσους αξιωματούχους, αλλά και αξιωματούχους άλλων χωρών, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση μιας εκπροσώπου του ΟΗΕ, καθώς η Μόσχα κατηγόρησε τον Γκουτέρες ότι δεν δίνει σημασία στα παράπονα της Ρωσίας.

Από την πλευρά της, η Μόσχα υποστηρίζει ότι η Ουάσιγκτον καθυστέρησε εσκεμμένα την χορήγηση βίζας σε Ρώσους αξιωματούχους, για την επίσκεψή τους στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ενώ η εξέλιξη αυτή μπορεί να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

  • Ρωσία: αδιαφορεί ο Γκουτέρες

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε την Τετάρτη τον Γκουτέρες ότι αδιαφορεί για τις καθυστερήσεις στην έκδοση βίζας για Ρώσους αξιωματούχους από τις αμερικανικές αρχές.

“Για αρκετούς μήνες, ο Γενικός Γραμματέας, αλλά και ο Νομικός Σύμβουλος του ΟΗΕ έχουν επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες τους και τη νομική θέση του οργανισμού, σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας που παρέχει φιλοξενία [ΗΠΑ],” ανέφερε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στέφανι Ντούρατζιτς, σε μία ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

ΟΗΕ: O θάνατος ενός δίχρονου κοριτσιού «ένωσε» τους αντιπροσώπους ΗΠΑ – Ιράν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal