Χριστούγεννα με κρύο, βροχές, ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις [χάρτης]

Χιονισμένος ο Σάος στη Σαμοθράκη. Photo via Facebook, @weathernewss




Παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα, βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα πελάγη και παγετός νωρίς το πρωί στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά:

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε τα Χριστούγεννα. Πρόσκαιρες βροχοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα νότια ηπειρωτικά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα αναμένονται στα ορεινά. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες παγετός θα εκδηλωθεί κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 12 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 13 βαθμούς στην Ήπειρο και την Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 16 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 2 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 16 στα νησιά του Ιονίου, από 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 8 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στις Σποράδες και την Κρήτη τοπικά 8 μποφόρ.

Καλό και διαυγή καιρό με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε τα Χριστούγεννα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 26-12-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές και τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΜΕΤΕΟ

Συννεφιασμένα Χριστούγεννα με λίγο κρύο: Καλός καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: