Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αθηένου

File Photo: Άσκηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιεί η Πολιτική Αμυνα. ΚΥΠΕ, Φανίτσα Ζανέττου




Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση καταστροφικού σεισμού, και καλύτερης οργάνωσης των εμπλεκόμενων φορέων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, διοργάνωσε σήμερα η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηένου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δήμου Αθηένου, μεταξύ 10:00 και 12:30.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου, στην άσκηση παρέστη, και μετά από σχετικές παρουσιάσεις που έκανε, καθοδήγησε την άσκηση, ο Διευθυντής της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας Χρυσήλιος Χρυσηλίου, μαζί με προσωπικό και εθελοντές της δύναμης από την Αθηένου.

Επίσης παρέστηκαν ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, μαζί με τον Δημοτικό Μηχανικό του Δήμου, εκπρόσωποι του Επάρχου Λάρνακας, της Εθνικής Φρουράς, των σχολείων της Αθηένου, του Αγροτικού Υγειονομικού Κέντρου Αθηένου, της Ένωσης Αγελαδοτρόφων Κύπρου, του 68ου Σώματος Προσκόπων Αθηένου, ο Λοχίας της Αστυνομίας Αθηένου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Αθηένου.

Η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία, ενώ συμφωνήθηκε να συνεχισθούν οι ενέργειες για ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων και συντονισμό, ώστε να αυξηθεί η ετοιμότητα αντιμετώπισης παρόμοιων ακραίων φαινομένων.

Ο Δήμαρχος Αθηένου ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας για την άσκηση, ενώ του ζήτησε να συνεχίσει τις ενέργειες, ώστε η ετοιμότητα της Αθηένου σε περίπτωση οποιουδήποτε ακραίου φαινομένου να φτάσει στο πιο ψηλό δυνατό επίπεδο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Οστά τριών Ελληνοκυπρίων εντόπισε η ΔΕΑ στον Τεκκέ με τις ανασκαφές να είναι σε εξέλιξη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: