Αποκαθήλωση διαφημιστικής αφίσας σε μπαρ του Ναυπλίου μετά τις έντονες αντιδράσεις

Τμήμα της αφίσας που προκάλεσε αντιδράσεις. Via Facebook
Να κατεβάσουν τελικά την αφίσα του «μακιγιαρισμένου Ιησού» οδηγήθηκαν οι υπεύθυνοι μπαρ «Σκαντζόχοιρος» στο Ναύπλιο.

Οι άνθρωποι του μπαρ είχαν την ιδέα να διαφημίσουν ένα πάρτι του μαγαζιού τους με την επίμαχη αφίσα γράφοντας τα εξής:

«Γιορτάζουμε τα 2019α γενέθλια του ανθρώπου που έφερε στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης κ της αλληλεγγύης προς όλους με μια κλασική εορταστική εξεφτελιστική παρτάρα όπως κάθε χρόνο. Αμαρτωλοί του κόσμου ελάτε».

Μετά τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας όσο και χρηστών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διαφήμιση για το event «αποκαθηλώθηκε», ενώ οι διοργανωτές του, με ανάρτησή τους στο Facebook, κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν ακόμη και απειλές για «λιντσάρισμα»:  «Οι καλοί χριστιανοί που θίχτηκαν για το κραγιόν στον Ιησού, τηλεφωνούν και απειλούν ότι θα μας σκοτώσουν και θα μας κάψουν. Το λιντσάρισμα άλλωστε από χριστιανούς και νοικοκυραίους είναι πολύ της μόδας σε αυτή τη χώρα», έγραψαν, ρίχνοντας μάλλον λάδι στη φωτιά.

Ακολούθησε πάντως δεύτερη, ηπιότερη, ανάρτηση με την οποία οι υπεύθυνοι του καταστήματος ουσιαστικά αποποιήθηκαν την πατρότητα του μοντάζ:

«Για όσους θέλουν πραγματικά να ακούσουν την δίκη μας πλευρά, δεν θέλαμε ποτέ να πετύχουμε τίποτε από όλα αυτά. Το event κατέβηκε, δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα έφτανε κάποιος στο σημείο να έρθει σπίτια μας για να μας κάνει κακό. Η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν προϊόν δικό μας μιας και μπορεί να την βρει ο καθένας με ένα απλό search στο google και βρέθηκε ακριβώς όπως την ανεβάσαμε. Οσοι μας ξέρουν, γνωρίζουν ότι ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε είναι αφενός η queer πλευρά του μαγαζιού και αφετέρου η χριστιανική αποδοχή όλων μας. Καλή χρονιά.

 

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στα καταστήματα της Τσιμισκή και για εμπρησμούς


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: