Άνω-κάτω το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ: Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Ζέρβα

File Photo:Λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Φωτογραφία ΑΠΕ ΜΠΕ, PIXEL




Εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, καταφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει «παρωδία» τη χθεσινοβραδινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών και «ελάχιστο» τον δήμαρχο.

Η εν λόγω συνεδρίαση αποδεικνύει την «ανικανότητα» της σημερινής διοίκησης του δήμου να οργανώσει αποτελεσματικά μία συζήτηση για ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την πόλη, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Ο κ. Ζέρβας, μετά την αποτυχημένη ειδική συνεδρίαση για το μετρό, χρεώνεται και τη χθεσινή, επίσης αποτυχημένη συνεδρίαση. Με τα ¾ της αίθουσας να έχουν καταληφθεί από πρώην μετόχους του ΟΑΣΘ, οι οποίοι επιδόθηκαν σε ένα κρεσέντο λεκτικών τραμπουκισμών ενάντια σε όσους δεν συμφωνούσαν μαζί τους, το δημοτικό συμβούλιο είχε τα χαρακτηριστικά συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των πρώην μετόχων. Αν αυτό επεδίωκε ο κ. Ζέρβας τότε πέτυχε. Μόνο που αυτό είναι μεθόδευση και όχι παρέμβαση ή συνεισφορά στην πόλη και τα προβλήματά της».

Παράλληλα, τονίζει πως αν και τέθηκαν από την επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, Κατερίνα Νοτοπούλου, «δεν συζητήθηκαν η πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης που καταργεί τον ΑΣΥΘ, υποβαθμίζει τον ΟΣΕΘ, παρατείνει για άλλα τρία χρόνια την εκκαθάριση του οργανισμού, το γεγονός ότι η αρμοδιότητα της εκκαθάρισης φεύγει από το Διοικητικό Συμβούλιο και ανατίθεται στην εταιρεία που διενεργεί τον λογιστικό έλεγχο αναγορεύοντάς την σε εκκαθαριστή και δίνοντάς της με αυτόν τον τρόπο και διοικητικές ευθύνες, αλλά και η ακύρωση του διαγωνισμού προμήθειας καινούριων λεωφορείων και πρόσληψης οδηγών».

«Και ενώ διενεργούνταν έλεγχοι ταυτοτήτων και τσαντών από την αστυνομία ακόμη και εντός του κτιρίου του Δημαρχείου (!!!), το προεδρείο φάνηκε ανίκανο να προστατέψει ομιλητές να ολοκληρώσουν την τοποθέτησή τους όπως ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ κ. Στέλιος Παππάς», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Έρχονται το καλοκαίρι τα πρώτα πέντε σούπερ τρένα κι ακολουθούν υβριδικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: