Αναζητώντας το «Απόλυτο μηδέν» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

File photo: Το νέο ψηφιακό Πλανητάριο στο Ιδρυμα Ευγενίδου. Photo via Facebook@EugenidesPlanetarium




Τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, λίγες μόνο ημέρες πριν από το χειμερινό ηλιοστάσιο, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο προσκαλεί τους φίλους και τις φίλες της επιστήμης και της τεχνολογίας (10 ετών και άνω) σε μία εκδήλωση γεμάτη απρόοπτα και ανατροπές.Στην καρδιά του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου μας υποδέχονται οι δύο φυσικοί της ομάδας «Απόλυτο μηδέν» .

Ο Doppler συναντά τον Hubble «σε μία παράσταση με πειράματα και κρύα αστεία που θα έπρεπε οπωσδήποτε να αποφύγετε», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η ομάδα «Απόλυτο Μηδέν» απαρτίζεται από τον Tάκη Λάζο, εκπαιδευτικό φυσικής, υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηλιούπολης, και τον Τζίμη Τσιμπίδα, αστρονόμο-φυσικό διαστήματος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στόχος της είναι η επικοινωνία της επιστήμης με εύληπτο και ευχάριστο τρόπο.

Στον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου θα παρουσιαστεί η ψηφιακή προβολή «Το Περιβάλλον κι εγώ», η οποία αντιμετωπίζει με επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια όλα τα πολύπλοκα και καυτά θέματα σχετικά με την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον που έχει κυριολεκτικά «βραχυκυκλώσει» τις φυσικές διαδικασίες ανακύκλησης.

Το «φαινόμενο του θερμοκηπίου», η κλιματολογική αλλαγή αλλά και το λιώσιμο των πάγων σε μία εντυπωσιακή ψηφιακή προβολή.

Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (ώρες 18:30 και 20:00) με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου. Θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση. Η παράσταση προτείνεται για κοινό ηλικίας 10 ετών και άνω. Υπενθυμίζουμε ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι και έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα ή και χειλεανάγνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Π.Τσιριγώτης

Αδρή ευρωπαϊκή επιχορήγηση σε έξι Ελληνες ερευνητές – οι πέντε από τη διασπορά

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: