Ανατροπή από Μαξίμου: Συνεχίζεται κανονικά ο διάλογος για τα ΜΟΕ με την Τουρκία

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (Δ), παρακολουθούν την άσκηση “Παρμενίων 2019” στον Έβρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Δεν «παγώνει» ο διάλογος για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία, με εντολή Μαξίμου.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, οι τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, θα συνεχιστούν κανονικά.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι με βάση τις τεχνικές συζητήσεις θα οριστούν οι ημερομηνίες.

Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να «παγώσει» τις συζητήσεις με την Άγκυρα ως αντίδραση για τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για την οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης τους [ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ].

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ουδέποτε πάρθηκε τέτοιου είδους απόφαση κι όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν: «Δεν θα παγώναμε τα ΜΟΕ λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με Ερντογάν». Στο μεταξύ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Μαξίμου πραγματοποιεί έρευνα για να διαπιστωθεί η αρχική διαρροή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται μαζί με τον πρωθυπουργό στο Λονδίνο.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία θα παραστούν και οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής ανευθυνότητα

«Πρωτοφανή ανευθυνότητα» καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, σε σχέση με τη διαρροή περί παγώματος των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

«Παραμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, και λίγες ώρες αργότερα, από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. «Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης» συμπεραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως «τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα».

HELLAS JOURNAL με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, protothema.gr, efsyn.gr

 

Παγώνει η Ελλάδα το διάλογο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: