Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Παράταξης για την 7η Δεκεμβρίου, ημέρα επιστροφής του Μακάριου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑ) Μάριο Καρογιάν. ΚΥΠΕ, ΓΤΠ, ΣΤ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Φόρο τιμής στους ηρωικούς μαχητές της Αντίστασης και υπερασπιστές της δημοκρατίας και της νομιμότητας την περίοδο του προδοτικού πραξικοπήματος του 1974, αποτίει, σε ανακοίνωση της με την ευκαιρία της αυριανής Ημέρας Μνήμης και Τιμής για τους Μαχητές της Αντίστασης, η Δημοκρατική Παράταξη.

«Η 7η Δεκεμβρίου ήταν η ημέρα της επιστροφής στην Κύπρο του αείμνηστου Εθνάρχη Μακαρίου, ύστερα από την αναγκαστική αυτοεξορία του μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, στον οποίο, επίσης, αποτίουμε φόρο τιμής. Σήμερα, θυμόμαστε και διδασκόμαστε», προσθέτει.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση της, η Δημοκρατική Παράταξη αναφέρει ότι στη βάση των διδαγμάτων της τραγικής και δραματικής περιόδου του προδοτικού πραξικοπήματος, «με σύνεση και εθνική συνεννόηση οφείλουμε να χαράξουμε την πορεία που θα αποτρέπει την επανάληψη λαθών του παρελθόντος και θα οδηγεί την Κύπρο και τον λαό της σε καλύτερες μέρες».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Ο Αναστασιάδης χαιρετίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου για δύο προεδρικές θητείες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal