Αν δεν λογοδοτήσει ο Τραμπ οι επόμενες εκλογές διατρέχουν κίνδυνο δηλώνει ο Άνταμ Σιφ

File photo: O Άνταμ Σιφ πρωταγωνιστής στη δίκη Τραμπ ο οποίος χαρακτηρίστηκε απ’ τον Αμερικανό Πρόεδρο “ύπουλος και διεφθαρμένος” EPA, SAMUEL CORUM
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών, βουλευτής Άνταμ Σιφ, που επιβλέπει τις έρευνες για την πιθανή παραπομπή του Αμερικανού προέδρου δήλωσε πως αν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν τεθεί υπόλογος, οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές ενδέχεται να διεξαχθούν υπό τον κίνδυνο ξένης ανάμιξης.

«Αν δεν νοιαστούμε για αυτό, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο πρόεδρος θα επιστρέψει σε αυτό, κάνοντας το ξανά και ξανά», είπε ο Σιφ σε δημοσιογράφους, κατηγορώντας τον Τραμπ ότι επιδιώκει επιπλέον ανάμιξη άλλων αντιπάλων χωρών, όπως η Κίνα.

«Δεν σκοπεύουμε να καθυστερήσουμε όταν η ακεραιότητα των επόμενων εκλογών βρίσκεται σε κίνδυνο», τόνισε.

«Είμαι εντονότατα ανήσυχος ότι αν απλά το αποδεχθούμε, προσκαλούμε όχι μόνο επιπλέον διαφθορά των εκλογών μας από αυτό τον πρόεδρο, αλλά την προσκαλούμε και από τον επόμενο πρόεδρο», πρόσθεσε.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι ο Τραμπ φαίνεται να πιστεύει ότι είναι υπεράνω «κάθε μορφής λογοδοσίας», και είναι επικίνδυνο «να έχουμε έναν ανήθικο πρόεδρο που πιστεύει ότι είναι υπεράνω του νόμου».

Με πληροφορίες από dpa via ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΗΠΑ, Ουάσινγκτον

 

Νέο νομοσχέδιο για κυρώσεις στην Τουρκία: Η Γερουσία ζητά περιορισμούς στην πώληση όπλων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal