Αλλοπρόσαλλος ο Τραμπ: “Εξετάζει και συζητά” την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για S-400!!!

O Ντόναλντ Τραμπ κατά την άφιξή του στο Λονδίνο για τη σύνοδο ΄κορυφής του ΝΑΤΟ. EPA/ANDY RAIN *** Local Caption *** 54486492




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αφού ύμνησε αρχικά την Τουρκία, στη συνέχεια δήλωσε ότι εξετάζει την επιβολή κυρώσεων στην κατοχική δύναμη με αφορμή την αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα.

Όπως κάνει πάντα, επέρριψε και πάλι την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή στον προκάτοχό, τον Μπαράκ Ομπάμα, επειδή δεν πούλησε στην Τουρκία τους αμερικανικούς πυραύλους Patriot. Πρόκειται για ένα ψέμα, διότι η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση δεν έδωσε τους Patriot στην Τουρκία επειδή αυτή απαιτούσε να μοιραστεί μαζί της την απόρρητη τεχνολογία τους.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Τραμπ ρωτήθηκε αν θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία.

«Το εξετάζουμε τώρα και το συζητάμε», απάντησε στους δημοσιογράφους.

«Όπως γνωρίζετε, η Τουρκία ήθελε να αγοράσει το δικό μας σύστημα Patriot και η κυβέρνηση του (πρώην προέδρου Μπαράκ) Ομπάμα δεν τους έδινε και τους έδωσε μόνο όταν ήταν έτοιμοι (οι Τούρκοι) να αγοράσουν ένα άλλο σύστημα», είπε.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξήρε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπερασπίστηκε την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τη βορειοανατολική Συρία, σε δηλώσεις του από το Λονδίνο όπου έχει μεταβεί για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΛΟΝΔΙΝΟ-ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Σφοδρή επίθεση Μακρόν κατά Τουρκίας: Συνεργάζεστε με τρομοκράτες, δεν συμμορφώνεστε με το ΝΑΤΟ!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: