Αήθης πρόκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Συνεχίζει να αποκαλεί “Μακεδονία” τα Σκόπια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον ψευτο-μουφτήδες της Θράκης. Φωτογραφία via Twitter, @MevlutCavusoglu




Επιμένει στον όρο «Μακεδονία», ο οποίος έχει καταργηθεί, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει για άλλη μια φορά την Ευρώπη ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή της απέναντι σε μία υποψήφια χώρα, παρόλο που εκείνη άλλαξε μέχρι και το όνομά της.

Τα παραπάνω μεταδίδει η συνάδελφος Μαρία Ζαχαράκη, ανταποκρίτρια του Έθνους και του OPEN στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παρεμβαίνοντας ακόμη και στο θέμα της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε., ζήτησε και τα… ρέστα από τις Βρυξέλλες επειδή αρνήθηκαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων στα Σκόπια.

«Κύριε πρέσβη της Μακεδονίας, ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας που ακόμη λέω ‘Μακεδονία’. Γιατί; Διότι αλλάξατε το όνομά σας. Γιατί αλλάξατε το όνομά σας; Για να γίνετε εταίρος στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε. Εμείς ως ΝΑΤΟ κρατήσαμε το λόγο μας και σας προσκαλέσαμε. Δυστυχώς, η Ε.Ε. δεν κατάφερε να τηρήσει το λόγο της και δεν λάβατε πρόσκληση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του σε διεθνές τουρνουά γκολφ διπλωματών και επιχειρηματιών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχαρίστησε στο τέλος τον πρέσβη των Σκοπίων στην Άγκυρα, Ζβόνκο Μουτζούνσκι για τη συνεργασία και τη συνδρομή που παρέχει στην Τουρκία.

Η παγίδα του Ερντογάν στον Μητσοτάκη απέτυχε: Πως δεν έγινε μεγαλύτερο “επεισόδιο”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: