29 χρόνια χωρίς τον “πρίγκιπα της ροκ”: Ο Παύλος Σιδηρόπουλος μέσα από τα τραγούδια του [videos, photo]

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Photo via Facebook, @paulossidhropoulos




“Άντε και καλή τύχη μάγκες» «στην Κ», «Να μ’ αγαπάς», «Κάποτε θα ρθουν», «ο Μπάμπης ο φλου». Τι και αν πέρασαν 29 χρόνια από το φευγιό του πρίγκιπα της ροκ για το ταξίδι χωρίς επιστροφή, εξαιτίας των ναρκωτικών, ο Παύλος Σιδηρόπουλος παραμένει πάντα επίκαιρος μέσα από τα τραγούδια του, γράφει το Έθνος.

  • «Πρέζες υπάρχουν πολλές. Δεν είναι μόνο η ηρωίνη. Αλλά η ηρωίνη σκοτώνει, αυτή είναι η μόνη διαφορά» συνήθιζε να λέει ο ίδιος κατά καιρούς. Η μοιραία συνάντηση του Παύλου με τον κόσμο των ουσιών έγινε κάπου στα τέλη του ’70. Όπως αναφέρει ο Μανώλης Νταλούκας στο βιβλίο του «Το βιβλίο των ηρώων του τρόμου», ο Σιδηρόπουλος τα Χριστούγεννα του 1977 γνωρίστηκε με τη Γιόλα Αναγνωστοπούλου, η οποία ήταν φίλη και συμμαθήτρια του μεγάλου του έρωτα, της Κάθυ.

Τα βλέμματά τους συναντήθηκαν και μοιραία ερωτεύτηκαν. Οι δυο τους θα ζήσουν στιγμές έρωτα αλλά και πάθους για τα ναρκωτικά. Η ειρωνεία της τύχης. Η Γιόλα, που ήταν η μούσα του, προσπάθησε να κόψει και αυτή τα ναρκωτικά, χωρίς αποτέλεσμα. Άρχισε να πίνει πολύ και να καπνίζει, αν και οι γιατροί της το είχαν απαγορεύσει. Εν τέλει κατέληξε μόλις στα 50 της χρόνια εξαιτίας του κατεστραμένου συκωτιού της.

Τα χρόνια πέρασαν, ο πρίγκιπας συνέχιζε να κάνει θραύση στην ελληνική ροκ σκηνή με τα τραγούδια του. Ωστόσο, το 1990 η ζωή του πήρε διαφορετική τροπή. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους άρχισε να παραλύει το αριστερό του χέρι. Οι γιατροί υπέθεταν ότι είχε πρόβλημα στα αγγεία, αλλά κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς είχε. Η επίσημη διάγνωση ήταν «πάρεση βραχιόνιου αριστερού πλέγματος».

Το πρόβλημα με την υγεία του και ο θάνατος της μητέρας του λίγους μήνες πριν τον έκαναν ψυχολογικό ράκος. Το φθινόπωρο του ’90 άρχισε τις συνηθισμένες του εμφανίσεις στο κλαμπ «Αν». Εκεί εμφανιζόταν με το χέρι δεμένο. Στις 4 Δεκεμβρίου είχε πάει στο στούντιο για να ηχογραφήσει τα φωνητικά του δίσκου, αλλά ήταν μεθυσμένος, διαπληκτίστηκε με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος «Απροσάρμοστοι» και έφυγε με μια φίλη του.

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος (Δ). Photo via Facebook, @paulossidhropoulos
  • Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Δεκέμβρη. Ο Παύλος βρέθηκε στο σπίτι μιας φίλης του στο Νέο Κόσμο σε κωματώδη κατάσταση εξαιτίας υπερβολικής δόσης ηρωϊνης. Δεν άντεξε πολύ καθώς άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στον Ευαγγελισμό. Ο πρίγκιπας της ροκ για πολλούς και για άλλους ο ένας εκ των τριών Άγιων των Εξαρχείων νικήθηκε από τους «δαίμονές» του.

Τραγική ειρωνεία: Όπως και ο Παύλος Σιδηρόπουλος, έτσι και ο Νικόλας Άσιμος και η Κατερίνα Γώγου νικήθηκαν το 1988 και το 1993, αντίστοιχα, και αυτοί από τους δικούς τους «δαίμονες»…

ΕΘΝΟΣ

 

Νέα ταινία με Ντε Νίρο και Ντι Κάπριο ετοιμάζει για το 2021 ο Μάρτιν Σκορτσέζε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: