Ζωντανά η επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα: Επίσημη υποδοχή από τον ΠτΔ [live]

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Photo via Twitter, @GreeceMFA




Σε εξέλιξη είναι το επίσημο πρόγραμμα του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, στην Αθήνα. Πριν από λίγο κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στις 11:10 ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Στις 12.40 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας.

Στις 16:30 ο κ. Σικ Τζινπίνγκ , συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO στο Νέο Ικόνιο Περάματος (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά / Piraeus Container Terminal). Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, ολοκληρώνεται στις 19:00 με το επίσημο Δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο κέντρο ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 10:30, ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Δείτε εδώ ζωντανή κάλυψη της επίσκεψης

Hellas Journal

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κίνας: Θα υπογραφούν 16 συμφωνίες, όλο το πρόγραμμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: