Ξαφνικό «μαύρο» για έξι ώρες στη σελίδα τους στο Facebook, προκαλεί οργή στις «Σαρδέλες»

File Photo: Απόψε, το κίνημα των «Σαρδελών» έχει οργανώσει νέα συγκέντρωση στην Πάρμα. Via Twitter




Έκλεισε για αρκετές ώρες χθες βράδυ η σελίδα στο Facebook του κινήματος των 6.000 Sardine (6.000 σαρδέλες), που κάνει αντίπραξη στους δρόμους και τις πλατείες στο λαϊκιστικό πρόγραμμα του ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, προκαλώντας αντιδράσεις μέσω άλλων οδών στο διαδίκτυο. 

Λίγες ώρες αργότερα, αποκαταστάθηκε η λειτουργία της σελίδας, όπου περιέχεται και το «μανιφέστο» του κινήματος, χωρίς να έχει υπάρξει έως τώρα κάποιο αιτιολογικό μήνυμα από τους διαχειριστές του Facebook.

Από την πρώτη ώρα του «κατεβάσματος» της σελίδας των Sardine, το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων της οποίας δεν ήταν προσβλητικά, όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοί τoυς, πλήθος αλληλέγγυες οργανώσεις έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και κάλεσαν τα μέλη τους να «βομβαρδίσουν» με μηνύματά τους το διαδίκτυο, «ενημερώνοντας για την ανωμαλία τούτη».

Επίσης, οι αλληλέγγυοι στις «Σαρδέλες» στόχευσαν σε συγκεκριμένους υπευθύνους: «ας δείχνουμε, ενημέρωναν σε σχετικά τους δημοσιεύματα, τι μηχανεύονται στις φιλο-σαλβινικές ομάδες για να φιμώσουν τις σελίδες των “Σαρδελών”», κάνοντας αναφορά σε ορισμένα στελέχη της Λέγκας που συστηματικά ασχολούνται με το μπλοκάρισμα αντίπαλων ιστοσελίδων.

Απόψε, το κίνημα των «Σαρδελών» έχει οργανώσει νέα συγκέντρωση στην Πάρμα, στις 19.00 τοπική (20.00 στην Ελλάδα) στην πλατεία Ντουόμο.

La Repubblica, Corriere della Sera, huffingtonpost.it via ΑΠΕ – ΜΠΕ/Γιώργης-Βύρων Δάβος

Ιταλία: Χιλιάδες “Σαρδέλες” υπό βροχή στη Μόντενα διαδήλωσαν κατά του Ματέο Σαλβίνι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: