Βίντεο «ντοκουμέντο» με τη στιγμή που ο Σοκόλοφ πετάει στο ποτάμι τα μέλη της φοιτήτριας του

EPA/ANATOLY MALTSEV: Ο Σοκόλοφ πριν από την έναρξη της δίκης του τον περασμένο Νοέμβριο.




Τη στιγμή που ο διάσημος Ρώσος ιστορικός Ολεγκ Σοκολόφ πετά μέσα σε ποτάμι της Αγίας Πετρούπολης τα τεμαχισμένα μέλη της φοιτήτριας και ερωμένης του, εικάζεται ότι απεικονίζει βίντεο που δημοσιεύουν ρωσικά ΜΜΕ. Ο 63χρονος καθηγητής στον οποίο έχει αποδοθεί στο πρόσφατο παρελθόν ένα από τα υψηλότερα παράσημα της Γαλλικής Δημοκρατίας, αυτό της Λεγεώνας της Τιμής, ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε την 24χρονη σύντροφό του Αναστάζια Γιεστσένκο, προτού διαμελίσει το σώμα της.

Οι δύτες αναζητούσαν τα ευρήματα αυτά από το Σάββατο, όταν ο Σοκολόφ συνελήφθη στην όχθη του ποταμού Μόικα.

Ο 63χρονος Όλεγκ Σοκόλοφ, καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και ειδικός στον Ναπολέοντα, ανασύρθηκε μεθυσμένος από τον ποταμό Μόικα έχοντας στο σακίδιό του δύο κομμένα χέρια και ένα πιστόλι κρότου. Στην αστυνομία ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει την παλιά του φοιτήτρια Αναστάζια Γετσένσκο, 24 ετών, με την οποία μοιραζόταν την ζωή του.

Οι ανακριτές εκτιμούν ότι ο Σοκολόφ σκότωσε την Γεστσένκο στις 7 Νοεμβρίου μετά από καυγά και εν συνεχεία τεμάχισε το πτώμα της, μέρη του οποίου επιχείρησε να ρίξει στο ποτάμι Μόϊκα.

Σοκ στην Ρωσία: Διάσημος ιστορικός συνελήφθη για τον τεμαχισμό πρώην φοιτήτριάς του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: