Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός σε όλη τη χώρα το Σάββατο, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο

File Photo: Σταδιακή βελτίωση του καιρού το Σάββατο, με τοπικές βροχές και θερμοκρασίες έως 23 βαθμούς το Σάββατο, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα αύριο Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μέχρι στιγμής, σήμερα Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώνονται κατά κύριο λόγο στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ για το υπόλοιπο τη ημέρας, θα συνεχιστούν οι βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη.

  • Από νωρίς το Σαββάτο τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και έως το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή του ολικού υετού έως το βράδυ της Παρασκευής, 1ης Νοεμβρίου.

Δελτίο καιρού για Σάββατο 2/11

Αναλυτικότερα, το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, αναμένονται τοπικές βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, το Ιόνιο, την Κρήτη και τα ορεινά της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, με σταδιακή βελτίωση του καιρού έως το μεσημέρι. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

  • Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 8 έως 18, στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 21, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 11 έως 18, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 20, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα που κατά τόπους θα φτάσει τους 23, και στη Κρήτη από 16 έως 23.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμο θα πνέουν από ανατολικές και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα από το πρωί έως το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών έως το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Πηγή: meteo/EAA

Πρωτομηνιά με φθινοπωρινό καιρό: πτώση θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal